Happy birthday Charles Hedger

Facebookrssmail

Charles Hedger werd geboren in Engeland op 18 september 1980 en is een Britse gitarist die bekend staat om zijn lange stint in de extreme metal band Cradle of Filth en zijn werk met Imperial Vengeance. Hij speelt momenteel met de Noorse black metal band Mayhem onder de alias “Ghul”.

Charles Hedger toonde al muzikale interesse van jongs af aan. Toen hij 13 was, gaf zijn broer gaf hem een kopie van een tape van een lokale band waar een aantal van zijn vrienden speelden de tape heette ‘The Principle of Evil Made Flesh’, en was de debuutplaat van de jonge Britse heavy metal band Cradle of Filth. Na het leren van zo’n beetje alles over gitaarspel besloot Charles om zijn gitaarspel serieus te nemen, en verhuisde hij naar Londen alwaar hij werd toegelaten tot het Guitar Instituut in Londen om een opleiding te studeren in de populaire muziek. Hij studeerde af in 2004.

Het volgende jaar zijn broer stierf, en hierdoor Charles sterk beïnvloed zijn gitaar carrière voort te zetten ter ere van zijn broer. Hij begon zijn eigen band, End of Invention, waarin hij lead gitaar speelde en de zang voor zijn rekening nam. Hij begon ook met gitaarlessen bij Colchester Institute, en studeerde orkestratie en compositie.

In 2005 werd Charles Hedger gevraagd om in te vallen op de basgitaar voor Dave Pybus, die een kort verlof uit de Cradle of Filth tour 2005 had genomen. Na de terugkeer van Pybus speelde Charles gitaar samen met Paul Allender.

Naast Cradle of Filth heeft Charles Hedger zijn eigen band, Imperial Vengeance , en speelt hij sinds 2014 gitaar met Mayhem als “Ghul”.

RockMuZine feliciteert Charles Hedger met zijn 37ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ