Happy birthday Glen Benton

Facebookrssmail

Glen Benton werd geboren in Tampa op 18 juni 1967 en is een Amerikaanse death metal bassist en zanger. Hij staat bekend als de frontman van de antichristelijke death metal band Deicide. Zijn basgeluid klinkt erg laag, bruut en agressief en het is een belangrijk onderdeel voor het geluid van Deicide.

Glen Benton richt in 1987 de band Amon op met de broers Eric Hoffman en Brian Hoffman. Platenlabel Roadrunner dwingt hen echter van naam te veranderen, aangezien King Diamond een nummer heeft met dezelfde titel en de associatie daarmee weg genomen moet worden. In 1989 verandert de band de naam in Deicide (“To Kill god and all that is holy”). De demo’s ‘Feasting The Beast’ (1987) en ‘Sacrificial’ (1989) worden later onder de naam van Deicide opnieuw uitgebracht met de titel ‘Amon: Feasting The Beast’. In 2007 richtten de broers Hoffman alsnog een band op met de naam Amon.

Glen Benton is ook de studio zanger van de antichristelijke death metal band Vital Remains en hij heeft met hen een paar keer live opgetreden. Hij heeft ook gast vocalen bijgedragen voor andere death metal bands, voor onder meer Napalm Death in het nummer ‘Unfit Earth’ van het album ‘Harmony Corruption’ en bij Cannibal Corpse in ‘A Skull Full of Maggots’ van ‘Eaten Back To Life’ en ‘Vomit the Soul’ van ‘Butchered at Birth’. Hij heeft live meerdere malen ingevallen voor stadsgenoot Obituary en daar zelfs zijn eigen tour voor opgeschort. Op de dvd “Roadrunner United 25th Anniversary” staat een bijdrage van Benton waarop hij het Obituary nummer ‘The End Complete’ zingt, met toenmalige Slipknot leden Paul Gray (bas) en Joey Jordison, Sepultura gitarist Andreas Kisser en Fear Factory slaggitarist Dino Cazares.

RockMuZine feliciteert Glen Benton met zijn 50ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ