Happy birthday Taime Downe

Facebookrssmail

Taime Downe werd geboren als Gustave Molvik op 29 september 1964 in Seattle, Washington en is een Amerikaanse muzikant die voor het werd opgemerkt als de zanger van de jaren’80 sleaze rock band Faster Pussycat.

Taime Downe groeide op in Seattle, Washington als de oudste van vier kinderen. Hij raakte geïnteresseerd in muziek op een zeer jonge leeftijd, en op de middelbare school vormde hij een band genaamd The Bondage Boys. Enige tijd daarna verliet hij Seattle en verkaste hij naar San Diego om vervolgens te verhuizen naar Los Angeles.

In 1985 richtte hij de band Faster Pussycat op. Faster Pussycat tekende bij Elektra Records en verkocht meer dan 500.000 exemplaren van de het album ‘Wake Me When It’s Over’. Ze toerden met Y&T, Ace Frehley, Alice Cooper, Mötley Crüe, KISS, David Lee Roth en anderen. Hun volgende album ‘Whipped!’, volgens “kenners” te wijten aan de stijgende populariteit van alternatieve rock.

in totaal verschenen er 4 albums van Faster Pussycat in 1987 ‘Faster Pussycat’, ‘Wake Me When It’s Over’ (1989), ‘Whipped! (1992), het laatste album, ‘The Power and the Glory Hole’ verscheen in 2006.

RockMuZine feliciteert Taime Downe met zijn 63ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ