Happy birthday Robert Trujillo

Facebookrssmail

Robert Trujillo werd geboren als Roberto Agustín Miguel Santiago Samuel Trujillo Veracruz in Santa Monica, Californië op 23 oktober 1964 en is een Amerikaans bassist. Hij is onder andere ex-bassist van de Suicidal Tendencies, Infectious Grooves en Ozzy Osbourne. Sinds 2003 speelt hij in Metallica.

De carrière van Trujillo begon toen hij Mike Muir & Rocky George van de band Suicidal Tendencies ontmoette. Hij bleek de basgitaar goed te beheersen en heeft een aantal keer gejamd met de groep. Zijn stijl en talent werden gewaardeerd door de band die hem aannam als bassist. In de jaren negentig begonnen Trujillo en Muir de funk/rockgroep Infectious Grooves. Robert bleef een aantal jaar bassist bij deze groep, totdat hij vertrok naar de band van Ozzy Osbourne. Daar is hij bassist gebleven totdat hij in 2003 door Metallica werd gevraagd om bij hun band te komen spelen. Metallica was geen onbekende voor Trujillo. Hij had de band al eens eerder ontmoet, toen zijn band het voorprogramma van Metallica vormde tijdens de Summer Shed Tour in 1994.

Trujillo werd aangenomen bij Metallica na de opnames album ‘St. Anger’. Hij kreeg direct $1.000.000 aangeboden. Volgens drummer Ulrich omdat ze wilden laten zien hoe serieus ze waren. Tussen het vertrek van Jason Newsted en de komst van Robert Trujillo in was Bob Rock (ex- producer van 1991 tot 2006), tijdelijk bassist van de band. Hoewel Trujillo op het album staat vermeld als bassist, heeft Rock alle partijen ingespeeld.

In Metallica heeft Robert Trujillo meegewerkt aan het album ‘Death Magnetic’, de terugkeer van Metallica naar hun muziekstijl uit de jaren 80. Trujillo doet live ook de backing vocals voor Metallica op nummers als ‘Broken, Beat & Scarred’ en ‘Disposable Heroes’.

RockMuZine feliciteert Robert Trujillo met zijn 53ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ