Happy birthday Brian Welch

Facebookrssmail

Brian Phillip Welch is geboren in Bakersfield, Californië op 19 juni 1970 en is een Amerikaanse gitarist/zanger. Hij werd bekend als gitarist “Head” van de band Korn. Op 22 februari 2005 maakte hij zijn vertrek uit de band bekend. Brian Welch had zich bekeerd tot het christendom en had daarna moeite gekregen met de muziek van Korn. In 2013 keerde hij echter terug bij de band.

Op 9 september 2008 bracht Welch het solo-album ‘Save Me from Myself’ uit, dat positief werd ontvangen. Begin februari 2012 maakte Brian Welch bekend dat hij voortaan onder de naam Love And Death ging optreden. In januari 2013 verscheen van Love And Death het debuutalbum: ‘Between Here & Lost’. Naast muzikant is Brian Welch auteur.

Met Korn was Brian Welch mede verantwoordelijk voor een achttal albums, onafgebroken vanaf de debuutplaat ‘KoRn’ uit 1994 tot en met ‘Take A Look In The Mirror’ uit 2003. In 2016 was hij betrokken bij het album ‘The Serenity of Suffering ‘

RockMuZine feliciteert Brian Welch met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ