Unreqvited – Disquiet

Facebookrssmail

Soms zijn er van die albums die het net niet redden de aandacht te genereren die het verdient. Zo ook het debuutalbum ‘Disquiet’ van de Canadese post-black metal band Unreqvited. Het album dat oorspronkelijk eind 2016 in een extreem kleine oplage werd uitgebracht heeft het Europese vasteland slechts sporadisch bereikt en ook bij de redactie van RockMuZine is het album niet opgemerkt. Gelukkig is het album niet geheel onopgemerkt gebleven en heeft het label Cpld Records het album een tweede kans gegeven. ‘Disquiet’ verschijnt opnieuw op 6 november.

Over de band en haar leden is geen informatie anders dat de band is ontstaan in 2016 en uit Canada komt. De muziek daarentegen spreekt boekdelen: atmosferische geluiden, gevoelige keyboard melodieën en ijzige en schreeuwerige vocalen zijn te horen in het openingsnummer ‘Birth’. Opmerkelijk zijn de drums in het nummer ‘The Autumn Fire’, die vooral in de snellere stukken sterk voor de dag komen, de dromerige langzame stukken zijn heerlijk en de tempowisselingen sterk.

De nummers van Unreqvited zijn stuk voor stuk sterke composities en kennen een sterke opbouw, de mix tussen shoegaze en atmosferische black metal is een sterke. Het titelnummer ‘Disquiet’, met ruim negen minuten op de klok, is wellicht een van de sterkste songs. een overdosis aan geluiden in de snelle stukken met flinke blastbeats om vervolgens weer terug te komen naar sfeervolle melodieuze stukken.  Heerlijke nummers volgen waarbij het nummer ‘Maydena’ het meest tot de verbeelding spreekt. Afsluiter ‘Death’ betekend het einde zoals opener ‘Birth’ voor het begin stond, ‘Death’ is een nummer dat niet helemaal loskomt en niet geheel weet te overtuigen.

Het debuutalbum van Unreqvited, ‘Disquiet’, is een heerlijk album. De dromerige stukken worden afgewisseld met met een orgie aan geweld in de snelle stukken met monsterlijke drums en ijzige, schreeuwerige vocalen.

(82/100, Cold Records)

Tracklist:

01 Birth 2:46
02 The Autumn Fire 7:08
03 Disquiet 9:23
04 A Tear From The Oak 3:00
05 An Ocean Of Ire 2:59
06 Maydena 7:36
07 Death 9:01

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ