Happy birthday Steven Wilson

Facebookrssmail

Steven Wilson werd geboren in Kingston upon Thames op 3 november 1967 en is een Britse zanger, gitarist, pianist en producer in het progressieve rock- en metalgenre. Hij is gitarist en leadzanger van de Britse progressive-rockband Porcupine Tree (sinds 1991) en daarnaast lid van de in 1986 gevormde band no-man, dat tegenwoordig nog uit het duo Wilson en Tim Bowness bestaat. Tevens produceerde Wilson de albums ‘Blackwater Park’, ‘Deliverance’ en ‘Damnation’ van de Zweedse metalband Opeth en schreef hij mee aan het laatstgenoemde album. Ook heeft hij verschillende muzikale bijdragen geleverd aan deze albums.

Wilson heeft naast zijn werk met Porcupine Tree diverse muzikale nevenprojecten o.a.: Storm Corrosion, Orphaned Land, OSI, Dream Theater, Fish, Pendulum e.v.a.

Sinds 2009 heeft hij ook diverse soloalbums gemaakt: ‘Insurgentes’, ‘Grace for drowning’, ‘The raven that refused to sing (and other stories)’, ‘Hand. Cannot. Erase.’ (2015) en ‘4½’ (2016). In 2010 & 2011 vormde Steven Wilson samen met Mikael Åkerfeldt van Opeth het gelegenheids-duo Storm Corrosion en maakte onder gelijknamige naam een dito genaamd dubbelalbum op welke in 2012 uit kwam.

RockMuZine feliciteert Steve Wilson met zijn 50ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ