Happy birthday Michael Wilton

Facebookrssmail

Michael F. Wilton geboren op 23 februari 1962 ook bekend als “The Whip”, vanwege het feit dat hij met de snelheid van een zweep zijn vingers om de gitaarhals slaat. Michael is gitarist en mede oprichter van de Amerikaanse progressieve metal band Queensrÿche, opgericht in 1982.

Michael is geboren in San Francisco, California, op zesjarige leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar Seattle, Washington. Zijn vader nam hem van jongs af aan mee naar concerten en maakte hem bekend met verschillende muziekstijlen, voornamelijk Jazz maar ook bands als Led Zeppelin, The Allman Brothers Band, and Eric Clapton.

Op achtjarige leeftijd begon hij met oefenen op de basgitaar. Op de middelbare school ontdekte hij de elektrische gitaar en luisterde hij hard rock and heavy metal muziek als Judas Priest, UFO, Iron Maiden, Van Halen, and Deep Purple. In 1980 ontmoette hij bas gitarist Eddie Jackson en drummer Scott Rockenfield en speelde hij in een band genaamd The Mob. In zomer van 1982 was Geoff Tate als zanger betrokken bij het opnemen van demo met vier demo nummers, de band veranderde de naam Queensrÿche, en de demo werd in 1983 uitgebracht als de gelijknamige ep Queensrÿche…

In 2015 verscheen het 14de album Condition Hüman, zonder Tate maar met Michael Wilton.

Michael Wilton wordt vandaag 57, RockMuZine feliciteert Michael!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ