Happy birthday Klayton

Facebookrssmail

Klayton werd geboren als Scott Albert op 13 november 1963 in New York en is een Amerikaanse een multi-instrumentalist. Klayton is vooral bekend voor zijn huidige project Celldweller maar is betrokken geweest in bands als Circle Of Dust, Immortal (USA) en Angeldust. Klayton groeide op in een conservatief christelijk huishouden in New York en ging naar de kerk met zijn jongere broer, Dan (nu een solo muzikant gaat door de band LVL) en vrienden Buka en Klank, die beiden zouden samenwerken met hem in een aantal van zijn toekomstige muziekprojecten.

Klayton luisterde in zijn jonge jaren veel naar metal muziek en het was pas in zijn latere jaren dat hij interesse kreeg in de elektronische muziek door bands als Depeche Mode en Skinny Puppy. Al die invloeden zouden een groot stempel drukken op de muziek in de band Celldweller. In deze band is Klayton verantwoordelijk voor alle instrumenten en wordt hij alleen tijdens live optredens bijgestaan door muzikanten. Na het gelijknamige debuut in 2003 verschenen er nog vijf albums, het laatste, ‘nd Of An Empire’, verscheen in 2015.

RockMuZine feliciteert Klayton met zijn 54ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ