Happy birthday Chad Kroeger

Facebookrssmail

Chad Kroeger is de artiestennaam van Chad Robert Turton gebroen Hanna op 15 november 1974. Chad Kroeger is de zanger-gitarist van de Canadese rockgroep Nickelback. Hij richtte de groep op in 1995 samen met zijn halfbroer Mike Kroeger en Ryan Peake. Sinds het album ‘Silver side up’ is Chad Kroeger multimiljonair geworden en heeft een deel van dit geld geïnvesteerd in een eigen opnamestudio. In 2002 stichtte Chad Kroeger eveneens een muzieklabel, 604 Records (VI-O-IV Records), samen met zijn advocaat.

In 2002 had Kroeger ook nog een kortstondige solocarrière. Voor de film Spider-Man uit datzelfde jaar nam hij samen met Josey Scott van de band Saliva de single Hero op. Het werd een bescheiden hitje in Nederland met een 22e positie in de Top 40. Verder speelden Tyler Connolly van Theory of a Deadman (gitaar), Paul Iverson van Strange Advance (bas), Matt Cameron van Pearl Jam (drums) en Mike Kroeger (bas) mee. Voor de videoclip viel Jeremy Taggart van Our Lady Peace in voor Matt Cameron, die wegens privéomstandigheden verstek moest laten gaan.

RockMuZine feliciteert Chad Kroeger met zijn 43ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ