DOOL is een top attractie en overtuigt in het Haagse Paard

Facebookrssmail

Op zaterdag 2 december was het Haagse Paard het toneel voor een donkere rock avond. Het Nederlandse DOOL dat na een festival tour de laatste maand van het jaar afsluit met een tour clubshows in Nederland. Net als de dag hiervoor, in Goes, mocht het Belgische Wolvennest aantreden als support. Terwijl de grote zaal het podium is voor Ronnie Flex en voor een uitloop van Haagse pubers zorgt, is de kleine zaal “the place to be” voor een ieder zichzelf respecterende rocker.

Wolvennest

Wolvennest is de muzikale samenwerking tussen Kirby Michel (La Muerte), Corvus von Burtle (Cult Of Erinyes) en Marc De Backer (Mongolito). Met medewerking van Albin Julius en Marthynna (Der Blutharsch And The Infinite Church Of The Leading Hand) is in 2015 het debuut album ‘WLVNNST’ tot stand gekomen. Wolvennest brengt een mix van donkere rock met doom invloeden en sporen van black metal en vanavond in Den Haag mag de band zich verheugen op een volle zaal. Wolvennest start met een instrumentale song waarbij de luisteraar heerlijk kan wegdromen. De band staat in het donker, de visuele aspecten op het scherm achter de band versterken het gevoel dat de overweldigende muziek oplevert. Zware riffs, melodieuze gitaar solo’s en futuristisch klinkende synths zorgen voor een opmerkelijk ontspannen sfeer. In nummers als ‘Out of Darkness Deep’ komen alle aspecten van de band goed naar voren, in het ruim 18 minuten durende nummer wordt langzaam de spanning opgebouwd wanneer de zware riffs weer uit de speakers denderen zijn daar de vocalen van Shazzula Vultura die een heerlijke donkere aanvulling zijn op het geheel. De heerlijke gitaar solo in het nummer is geweldig terwijl de ritme sectie continu blijft doordenderen. Wolvennest weet te overtuigen in Den Haag en verlaat na drie kwartier onder luid applaus het podium.

DOOL

Wie het Nederlandse DOOL afgelopen kalenderjaar nog niet heeft opgemerkt heeft onder een steen geleefd. De band, ontstaan uit de asresten van Ella Bandita en The Devil’s Blood, heeft na de release van het album ‘Here Now, There Then’ flink aan de weg getimmerd en waren een bijna niet te missen band op de zomerse festivals. DOOL sluit het succesjaar 2017 af met een serie Nederlandse clubshows en een optreden op de Eindhoven Metal Meeting, vanavond in het Haagse Paard trekt de band een volle zaal. Het podium staat bij opening van de show vol rook, de rode gordijnen met het paarse licht geven iets mysterieus aan de show. Slechts zangeres / gitariste Ryanne van Dorst wordt, wanneer zij haar vocalen brengt, extra uitgelicht. De volgorde van de nummers in de set is wat gewijzigd ten opzichte van de zomerfestivals en brengen zelf een kleine verrassing. Zo krijgt het Haagse publiek een nieuw nummer te horen, het nummer heeft nog geen titel en is een stevige rocker en laat horen dat het ook met toekomstig werk van DOOL wel goed zit.

Natuurlijk komt het publiek voor de nummers van het debuut ‘Here Now, There Then’ en met ‘Oweynagat’, ‘In Her Darkest Hour’ en het geweldige ‘The Death Of Love’ wordt het publiek op haar wenken bediend. Nummers die met gejuich ontvangen worden en luid meegebruld worden. Waar op de festival optredens Ryanne het publiek nog wel eens uitmaakte voor “stelletje zoutzakken” blijft de frontvrouw deze avond opmerkelijk stil. Terecht, de show verloopt naar tevredenheid van band en publiek en de headbangers zijn talrijk. Ook op het podium wordt flink geheadbangd, geweldig om te zien hoe bassist Job van de Zande volledig los gaat en op gaat in de muziek. Een opmerkelijk nummer is ‘Vantablack’ dat voor deze gelegenheid wat langer uitgesponnen is dan de albumversie, een nummer waarbij de band volledig losgaat, iets dat overslaat op het publiek. Natuurlijk is de Killing Joke cover ‘Love Like Blood’ onderdeel van de set, een heerlijke uitvoering van een geweldig nummer dat perfect aansluit op het eigen materiaal. DOOL is een top attractie en overtuigt in Den Haag!

Foto’s (C) Eus Straver

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ