Stroef optreden Pestilence in de Dynamo

Facebookrssmail

Vrijdagavond, het is druk in Eindhoven. Helaas gaat dit niet op voor de Dynamo. In een matig gevulde Dynamo mag Misanthropia proberen het beetje publiek wat op is komen dagen op te warmen voor hoofdact Pestilence. Jammer genoeg slaagt Misanthropia hier niet in. De matig gespeelde Black Metal zwaar beïnvloedt door Cradle Of Filth wordt door het publiek voor kennisgeving aangenomen met af en toe een een applausje uit beleefdheid en een sporadisch gebalde vuist die de lucht in gaat.

Nadat Misanthropia het podium verlaten heeft mag Pestilence na een lange ombouwpauze mede veroorzaakt door moeilijkheden met het ophangen van de backdrop en ook nog een vrij lange soundcheck het podium betreden om hun technische Death Metal ten gehore te brengen. Bandleider Patrick Mameli heeft er niet echt veel zin in wat waarschijnlijk te maken heeft met de matige opkomst en het tamme publiek. Er wordt nauwelijks geprobeerd contact te maken. Verder dan een ‘Eindhoven de gekste’ aan het begin van het optreden komt Mameli niet.

Het optreden op zich verloopt de hele avond stroef wat te maken heeft met een aantal factoren. Ten eerste het matige geluid waardoor de complexe muziek niet uit de verf komt. Ook de lauwe reactie van het schaars aanwezige publiek draagt niet bij aan de spelvreugde van Pestilence en Mameli in het bijzonder. Bij het tweede nummer is er een incident waarbij een bij uitzondering enthousiaste Pestilence fan probeert een Mosh Pit te beginnen onderuit geschopt en geslagen wordt door een malloot. Na een hoop heen en weer getrek en geduw waarbij Pestilence gewoon doorspeelt wordt het er niet gezelliger op. Onbegrijpelijk trouwens dat deze persoon al dan niet met zachte hand verzocht werd om het pand te verlaten maar dit ter zijde. Er word in ieder geval niet meer gemosht. Het lijkt erop dat iedereen een beetje beduusd is van het gebeurde. Pestilence speelt onverstoorbaar door en slingert hun klassiekers de zaal in waarbij ze hun grootste klassieker ‘Out Of The Body’ vergeten. Maar gelukkig zijn de rest van de nummers zoals bijvoorbeeld ‘Prophetic Revelations’ ook niet te versmaden.

Tegen het einde van het optreden komt de al eerder vernoemde idioot naar voren om de setlist die voor de voeten van Mameli ligt af te scheuren om vervolgens triomfantelijk met het stuk papier zwaaiend weer terug de zaal in te lopen. Een man die naast hem staat krijgt uiteindelijk de setlist in handen gedrukt van onze mafkees en legt  hem weer terug op het podium zodat ons zonnetje in huis Mameli ook nog weet welke nummers hij nog moet spelen. Mameli is not amused en maakt dit duidelijk met een sneer naar de man die eigenlijk de hele avond bedorven heeft met de opmerking dat deze persoon geluk heeft dat Mameli in een goede bui is en dat iemand uiteindelijk de setlist weer terug heeft gelegd. Dat deze persoon geluk heeft geloof ik graag aangezien Mameli met zijn imposante postuur vermoedelijk weinig over zou hebben gelaten van onze vriend. Pestilence speelt hierna nog een paar nummers om  afscheid te nemen met een ‘dank je wel Eindhoven’ en vervolgens ook niet meer terug te komen voor een toegift. Al met al een toch wat teleurstellende avond voor alle aanwezigen en de band zelf. Ik zou zeggen kom gauw terug voor een herkansing, want spelen kunnen ze natuurlijk.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ