CD van de Week: Watain – Trident Wolf Eclipse

Facebookrssmail

Het uit Stockholm afkomstige Watain mag je gerust een gevestigde naam in het black metal genre noemen. Zo won de band in 2011 een Zweedse Grammy voor het album ‘Lawless Darkness’, waarmee de band de populariteit in het thuisland weet te onderstrepen. Watain, opgericht in 1998, is een stabiele band. Behoudens gitarist C. Blom, die in 2000 de band verliet, is de line up nog steeds hetzelfde. De band bracht tot op heden vijf albums uit en het laatste, ‘The Wild Hunt’, dateert al weer van 2013. Volgend jaar komt Watain met album nummer zes. Het nieuwe album, ‘Trident Wolf Eclipse’, verschijnt op 5 januari via Century Media Records.

Watain laat met het openingsnummer ‘Nuclear Alchemy’ meteen de intenties zien voor dit album. Het nummer, dat al eerder als single verscheen, is bruut en snel met gillende gitaren en agressieve vocalen, slechts kortstondig onderbroken door een pakkend tussenstuk. “Attack!”, en Watain dendert door in hoge snelheid. ‘Sacred Damnation’ kent wat meer temporiserende stukken maar klinkt verder net zo bruut als de voorganger. De straat is subliem en dit beloofd wat voor het vervolg.

In het vervolg van de plaat geeft Watain een lesje in effectiviteit, geen lange en uitgesponnen nummers zoals op voorgaande albums voor kwamen, maar nummers tussen de vier en vijf minuten die hout snijden. Hoewel het album geen mindere nummers kent zijn er wel positieve uitschieters. De brute kracht in nummers als ‘Ultra (Pandemoniac)’ en ‘Towards the Sanctuary’ is simpelweg overweldigend.

Watain heeft met ‘Trident Wolf Eclipse’ is een van de meest consistente albums in de Watain historie, bruut, snel en hard. Een top black metal album. Op 11 januari is d band live te zien in het Tilburgse 013.

(90/100, Century Media Records)

Tracklist:
1. Nuclear Alchemy 03:10
2. Sacred Damnation 04:41
3. Teufelsreich 04:26
4. Furor Diabolicus 04:43
5. A Throne Below 04:09
6. Ultra (Pandemoniac) 04:01
7. Towards the Sanctuary 04:54
8. The Fire of Power 04:42

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ