Happy birthday Richie Faulkner

Facebookrssmail

Richard Ian Faulkner werd geboren op 1 januari 1980 en is een Engels gitarist. Faulkner werd geboren in Londen. In de vroege stadia van zijn carrière speelde hij in bands als Dirty Deeds, Voodoo Six, Ace Mafia en Lauren Harris haar band. Op 20 april 2011 werd hij benoemd als de opvolger van KK Downing in heavy metal band Judas Priest.

Zijn eerste optreden met de band vond plaats op 25 mei 2011 over American Idol, waar de band speelde ‘Living After Midnight’ en ‘Breaking the Law’ met James Durbin. Hij heeft ook muziek geschreven voor acteur Christopher Lee’s heavy metal album ‘Charlemagne: The Omens of Death’, die werd uitgebracht op 27 mei 2013, Christopher Lee’s 91ste verjaardag.

RockMuZine feliciteert Richie Faulkner met zijn 37ste verjaardag.

Discografie:

Deeds – Blown (2002)
Voodoo Six – Feed My Soul (2006)
Lauren Harris – Calm Before the Storm (2008)
Ace Mafia – Vicious Circle (2009)
Parramon – Dead People (2010)
Christopher Lee – Charlemagne: The Omens of Death (2013)
Primitai – Rise Again (2013) (gast optreden)
Judas Priest – Redeemer of Souls (2014)
Judas Priest – Battle Cry Live (2016)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)