Happy birthday Frank Beard

Facebookrssmail

Frank Beard werd op 11 juni 1949 geboren in Frankston, Texas en is de drummer van de Amerikaanse rock banb ZZ Top. Hij studeerde aan de Irving High School in Irving (Texas) en speelde in een groot aantal bands, namelijk The Cellar Dwellars, The Hustlers, The Warlocks en American Blues.

Samen met de gitarist Billy Gibbons richtte Frank Beard op 20-jarige leeftijd de band ZZ Top op in 1969. Beard had eerder met Dusty Hill gespeeld in American Blues, the Warlocks, en the Cellar Dwellers en introduceerde hem bij Gibbons als bassist. Nadat ze hun stijl hadden bepaald, die ze “Texas boogie-blues-rock” noemen, brachten ze in januari 1971 hun eerste album uit, getiteld ZZ Top’s First Album. Frank Beard’s bijnaam is Rube en verscheen in de credits van hun debutalbum en hun derde album Tres Hombres als Rube Beard.

ZZ Top behaalde haar grootste successen in de jaren 70 en 80. De bandleden zijn Billy Gibbons (zang en gitaar), Dusty Hill (basgitaar) en Frank Beard (drums). De band valt op door zijn speciale look: Gibbons en Hill dragen altijd een zonnebril, een trenchcoat, en een lange baard. Beard is net de enige die geen lange baard heeft.

RockMuZine feliciteert Frank Beard met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ