The Golden Grass – Absolutely

Facebookrssmail

The Golden Grass is een drietal muzikanten uit Brooklyn. Hun stijl gaat ver terug in de tijd, naar de oude hippies in het Woodstock tijdperk. Je hoort de Allman brothers en Hendrix voorbij komen; Psychedelische rock anno 2018. Het nieuwe album ‘Absolutely’, is qua muziek sterker dan de twee voorgangers. De speelduur op deze plaat, is net als bij de andere twee, nog geen veertig minuten. Al gelijk bij het eerste nummer ‘Cath Your Eye’ krijg je een flashback naar de seventies. De harmonieuze samenzang, Zoals Crosby, Stills, Nash & Young dat konden, is de grote kracht van dit nummer. Ze zullen het in meerdere nummers laten horen. ‘Runaway’ is een fantastische song en overstijgt met gemak de eerdere tracks van het album. En dat terwijl ‘The Spell’ waarschijnlijk het meest radio vriendelijke nummer is.

Op het langste nummer ‘Out On The Road’ kun je horen dat ze zich als in vis in het water voelen bij het spelen van dit soort muziek. Geheel in het tijdsbeeld van lang vervlogen tijden. Alles wat hun sound zo uniek maakt zit erin. De tempo wisselingen, de verschillende ritmes, de samenzang. Het album eindigt in stijl met het mooie ‘Begging The Question’. Het is moeilijk in te schatten of de jeugdige luisteraars hier nog warm voor zullen lopen. Wat wel als een paal boven water staat is dat deze drie heren geweldige muzikanten zijn. Muzikanten die het genre weer nieuw leven inblazen. Iedereen die wat heeft met jaren zeventig muziek kan ik deze plaat dan ook warm aanbevelen.

( 75/100 ) Listenable Records

Tracklist :
01 – Catch Your Eye
02 – Show Your Hand
03 – Never You Mind
04 – Runaway
05 – Walk Along
06 – The Spell
07 – Out On The Road
08 – Begging The Question

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ