Happy birthday Chad Matthew Butler

Facebookrssmail

Vandaag is de verjaardag van de Nederlands-Amerikaanse drummer Chad Matthew Butler. Chad werd geboren op 24 maart 1974 en is de drummer van de band Switchfoot, die hij in 1996 oprichtte, samen met Jon en Tim Foreman. Butler woonde een paar jaar in Amsterdam, maar verhuisde  met zijn familie naar San Diego, Californië, waar hij nu woont met zijn vrouw Tina (met wie hij trouwde in 1999) en  zijn drie kinderen, Evan (geboren in 2001) en Dylan, en zijn dochter, Charlotte (geboren in de zomer van 2007).

De band ontstond in 1996 als Chin Up, maar die naam wordt al snel veranderd in Switchfoot, een verwijzing naar het surfen. Switchfoot brak in 2004 door met de singles ‘Meant To Live’ en ‘Dare You To Move’. Switchfoot won in 2011 een Grammy Award voor ‘Best Rock or Rap Gospel Album’ en wonnen twaalf San Diego Music Awards en enkele ASCAP Awards.

RockMuZine feliciteert Chad Matthew Butler met zijn 44ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ