Happy birthday King Diamond

Facebookrssmail

Kim Bendix Petersen werd geboren 14 juni 1956 in Kopenhagen, Denemarken en is natuurlijk beter bekend onder zijn artiestennaam King Diamond. Als zanger is hij bekend om zijn uitgebreide vocale bereik, in het bijzonder zijn gebruik van falset (kopstem). Hij is de lead vocalist voor zowel Mercyful Fate als de gelijknamige band King Diamond.

Met Mercyful Fate was King mede verantwoordelijk voor 7 langspelers na de klassieke gelijknamige ep uit 1982. In 1983 verscheen ‘Melissa’ een baanbrekend album. De Satanische teksten in combinatie met King’s vocalen en het uitstekende gitaarwerk van het tandem Shermann / Denner. in 1984 verscheen ‘Don’t Break The Oath’, ook zo’n klassieker. Waarna de platen ‘In The Shadows’ (1993), ‘Time’ (1994), ‘Into The Unknown’ (1996), ‘Dead Again’ (1998) verschenen, ‘9’ uit 1999 is voorlopig het laatste wapenfeit.

In 1985 ging King Diamond op de solo tour en met platen als ‘Fatal Portrait’ (1986), ‘Abigail’ (1987) en ‘Them’ (1988) werd de trend voortgezet. Zonder het tandem Shermann / Denner maar met Andy LaRocque (o.a. Death) en drummer Mikkey Dee (o.a. Motörhead, Helloween, Thin Lizzy en Scorpions) zette hij een vette line-up neer.

Het laatste wapenfeit van King Diamond is de plaat ‘Give Me Your Soul…Please’ uit 2007. Het wachten is nog steeds op een opvolger.

RockMuZine feliciteert King Diamond met zijn 62ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ