Happy birthday Jon Oliva

Facebookrssmail

Jon Oliva werd geboren als John Nicolas Oliva in de Bronx, New York op 22 juli 1960 en is een Amerikaanse zanger en multi-instrumentalist. Zo is hij onder andere pianist, keyboardspeler, drummer en gitarist. Hij is mede oprichter van de metal band Savatage en zijn eigen project/groep Jon Oliva’s Pain.

Samen met andere muzikanten richtte Jon Oliva de groep Avatar op. Echter bestond in Europa al een groep met dezelfde naam en werd vlak voor het persen van de eerste elpee de naam veranderd in Savatage. Jon en Criss Oliva speelden jaren in deze band en Jon was jarenlang de zanger en op sommige elpees/albums de medezanger, aangezien Savatage een andere zanger had aangetrokken.

Jon Oliva maakt deel uit van het Trans-Siberian Orchestra, waar hij ook mede-oprichter van is. Na het overlijden van broer Criss in 1993 door een auto-ongeluk, kreeg Oliva het erg moeilijk maar ging toch door met Savatage. Ook deed hij wat solowerk, onder andere onder de naam Doctor Butcher. Nadat Savatage een paar jaar was gestopt met het maken van albums (het laatste studioalbum dateert uit 2001), kreeg Oliva de smaak weer te pakken. Hij trad al live op, maar hij wilde meer en begon het project Jon Oliva Project, wat daarna veranderde in Tage Mahal toen leden van de band Circle II Circle zich bij Oliva voegden. In de band Circle II Circle spelen veel ex-leden van Savatage. De naam Tage Mahal moest al snel verdwijnen omdat een Bluesmuzikant uit dezelfde geboorteplaats als Oliva (New York City) de naam Taj Mahal had en het niet eens was met de naam “Tage Mahal”. Toen ontstond Jon Oliva’s Pain in 2004.

RockMuZine feliciteert Jon Oliva met zijn 58ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ