Happy birthday Johannes 5

Facebookrssmail

John William Lowery werd geboren op 31 juli 1971 in Grosse Pointe, Michigan en is beter bekend onder de artiestennaam Johannes 5 (ook wel John 5). Zijn artiestennaam kreeg hij toen hij in 1998 vertrok bij David Lee Roth en ging spelen in de industrial metal groep Marilyn Manson na het vertrek van gitarist Zim Zum. op dit moment speelt “Johannes 5” onder dezelfde naam als gitarist bij Rob Zombie.

Hij is ook een solo-artiest en heeft maar liefst zeven gitaar albums opgenomen: ‘Vertigo’ (2004), ‘Songs for Sanity’ (2005), ‘The Devil Knows My Name’ (2007), ‘Requiem’ (2008), ‘The Art of Malice’ (2010) en ‘God Told Me To’ (2012), ‘Careful with that Axe’ (2014).

Johannes 5 werkte met tal van artiesten als: Matt Ball, Avril Lavigne, Rob Halford, Garbage, Meat Loaf, Scorpions, Ozzy Osbourne, Slash, FeFe Dobson en heeft muziek geschreven en opgenomen met southern rockband Lynyrd Skynyrd.

Met Rob Zombie was Johannes 5 mede verantwoordelijk voor de albums: ‘Hellbilly Deluxe 2’ (2010), ‘Venomous Rat Regeneration Vendor’ (2013) en het laatste album ‘The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser’ dat verscheen in 2016.

RockMuZine feliciteert Johannes 5 met zijn 47ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ