ENDTIME ODYSSEY – CITY IN DECAY

Facebookrssmail

Een nieuwe progressieve Rockband aan de horizon wekt altijd de interesse op.
Zeker wanneer het om een Nederlandse band gaat.

De band Endtime Odyssey brengt met ‘City in Decay’ hun debuut uit in eigen beheer op 12 oktober. In 2015 bracht de band een EP uit, eveneens in eigen beheer. Wat het interessant maakt is dat ‘City in Decay gemixed en gemastered is door Mendel bij de Lei van de band Aborted. Thematiek van dit album is de Vereeniging van Alpha en Omega.
Benieuwd naar het album…

‘Burned Up’ opent interessant met een stevige gitaarriff en soundeffects, gevolgd door een melodieuze gitaarriff. Alleen de vocalen van zanger Lio blijven een beetje achter op de sound en klinken vals, weinig zuiver, en gaan alle kanten op. De uithalen zijn verbazingwekkend genoeg wel zuiver en helder. Ook het tweestemmig koortje is prima gezongen en de muziek zit verder redelijk in mekaar.

‘Sinner’s Paradigm’, ‘City in Decay’, ‘Essence of Time’, en ‘A Life of Pretence’ zijn qua sound prima tracks met een prima gitaarspel en synthesizers. Alleen begint de overlap tussen keys, soundeffects en gitaarspel te missen wat de sound van Progressive Rockbands zo uniek maakt zoals je hoort bij bands als Yes en Emerson, Lake & Palmer.
De stem van Lio trekt wel enigszins gelukkig bij, maar hij blijft moeite houden met het zuiver zingen tijdens de coupletten zonder uithalen. ‘City in Decay’ begint met een verrassende melodramatische keyboard intro gevolgd door een eveneens melodramatische zang en tekst. Afwisselend gevonden van de band. ‘Metal On Skin’ begint met een jaren 80’ keyboard sound, maar opnieuw blijft de stem van Lio weer achter.

Afsluiter ‘Stargazer’ is een slowtempo track waarin de zanger probeert om een Doom vocalsound te hanteren, maar dit niet helemaal lukt. De koortjes daarentegen zijn wel prima in harmonie gezongen en het akoestische gitaarspel is prima.

Een nogal matig debuut voor een band die meer in zijn mars heeft. De zang is hier en daar vals en schiet vooral bij de coupletten alle kanten op. In de sound van de band zit de meeste potentie. Het gitaarspel, drums, en keys worden prima gespeeld, maar missen met elkaar de overlap, waardoor songs weinig een geheel vormen.
Toch zit er duidelijk groei in en die ontwikkeling gun ik elke band. Daarom zou ik Endtime Odyssey niet direct afschrijven, maar eerder juist aanmoedigen. Blijf spelen en oefenen en wie weet verdien je dan met een volgend album wel 100 punten op Rockmuzine.
(60/100) (Self-Released)

 

TRACKLIST CITY IN DECAY

  1. Burned Up
  2. Sinner’s Paradigm
  3. City in Decay
  4. Metal On Skin
  5. Essence of Time
  6. A Life of Pretence
  7. Stargazer

 

LINE UP ENDTIME ODYSSEY

Lio – vocals
Joeri – bass
Tim – guitars
Steve – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ