Nails – You Will Never Be One Of Us

Facebookrssmail

Nails - You Will Never Be One Of Us - ArtworkNails is een Amerikaanse extreme metal band opgericht in 2007. Na twee full-lengths, ‘Unsilent Death’ in 2010 en ‘Abandon All Life’ uit 2013 verscheen onlangs de derde langspeler. Nails heeft met het uitbrengen van de derde plaat een flinke stap gemaakt, kwamen de eerste albums nog uit via een klein label de nieuwe plaat ‘You Will Never Be One Of Us’ verscheen op 17 juni via Nuclear Blast.

Muzikaal kan je van Nails een flinke bak herrie verwachten. het drietal uit Oxnard, Californië brengt een stevige en agressieve mix van hardcore en grindcore. Het album opent met het titelnummer ‘You Will Never Be One Of Us’, na een wat vuil intro met smerige gitaren knalt het nummer uit de startblokken, snel hard met een lekker “bounching refrein. Het nummer loopt over in het 46 seconden durende ‘Friend To All’ brute grind met een heerlijk hardcore basloopje.

Korte knallende nummers die in een bruut tempo voorbij komen. Het eerste rustpuntje, voor zo ver je daar van bij Nails kan spreken, is het ruim drie minuten durende ‘Violence Is Forever’. Een nummer waarbij het tempo wat lager ligt en zo waar wat korte solo’s te horen zijn, de agressieve en smerige vocalen van zanger / gitarist Todd Jones zijn onverminderd aanwezig.

Met de nummers ‘Savage Intolerance’ en ‘In Pain’, welke een meer hardcore basis hebben, wordt de brute alles vernietigende reis voortgezet totdat we aankomen bij het laatste nummer. ‘They Come Crawling Back’, een nummer van ruim acht minuten en daarmee het langste nummer, is het sluitstuk. In dit nummer zit wat meer nuance zonder het brute karakter te verliezen met schreeuwerige gitaren een lekker einde van brute plaat.

Nails heeft met ‘You Will Never Be One Of Us’ voortgeborduurd op de reeds ingeslagen weg en een flinke agressieve en brute plaat uitgebracht, compromisloos en snoeihard.

(8/10, Nuclear Blast)

1. You Will Never Be One of Us 01:29
2. Friend to All 00:45
3. Made to Make You Fail 00:55
4. Life Is a Death Sentence 01:39
5. Violence Is Forever 03:26
6. Savage Intolerance 01:46
7. In Pain 01:01
8. Parasite 00:55
9. Into Quietus 01:33
10. They Come Crawling Back 08:14

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ