Café Wilhelmina valt als een blok voor Grim Tim

Facebookrssmail

Eindelijk is het er dan! Grim Tim’s tweede album album ‘Why Do It At All’ is op 16 november uitgebracht in eigen beheer. De band viert dit in een gezellig druk café Wilhelmina in Eindhoven samen met familie, vrienden en fans.

Money & the Man

Het voorprogramma van dit feestje wordt verzorgd door het Zwolse duo Money & the Man. De mannen van Money & the Man presenteren volgende week hun debuutalbum in Hedon in Zwolle, waar Grim Tim hun de wederdienst bewijst om de avond af te trappen. Money & the Man omschrijft haar filosofie als “De popmuziek wordt elk jaar verschrikkelijker en computers zullen de wereld overnemen. Het Zwolse garage-blues duo Money & The Man is hét nieuwste medicijn tegen de bovenstaande klachten.

Op het podium van Wilhelmina knalt Money & the Man er gelijk vol in met gruizige gitaarriffs en donderende drums. Het is verbazingwekkend hoeveel herrie je met twee man kunt maken. Je hoort in de muziek van Money & the Man hoor je oude helden als Jimi Hendrix en the Rolling Stones terug, maar ook the Black Keys zijn nooit ver weg. Bovenal staat de show van Money & the Man bol van authentieke rock ’n roll, intens en met passie voor het voetlicht gebracht. Zanger Henk heeft een mooie soulvolle stem waardoor de muziek van Money & the Man niet alleen hard en rauw is, maar ook bij vlagen sexy.

Money & the Man heeft zeker nieuwe fans gemaakt met haar passievolle rock ’n roll.

Grim Tim

Als de instrumenten van Money & the Man opgeruimd zijn is het moment aangebroken dat Grim Tim haar nieuwe album voor het eerst aan het publiek gaat tonen. Zanger David Henry heeft zich voor de gelegenheid in een felroze pak gehesen, helemaal in stijl met de kleur van de hoes van ‘Why Do It At All’.

De kopjes van David, Dustin en Stijn staan een beetje zenuwachtig, wat wel te begrijpen is als je je baby gaat tonen aan een zaal vol familie en vrienden. Na een furieus intro dat afgesloten wordt met een vette gitaarsolo lijken de ergste zenuwen verdwenen en kan de show beginnen. Opener ‘You Thought This Was Real’ is gelijk raak: funky, zwoel en catchy. De muziek van Grim Tim krijgt live nog een extra dosis passie en energie. De grooves die Dustin en Stijn neerleggen zijn onweerstaanbaar, of het nu in de klassieke rock ’n roll is van ‘203’ of in de zwoele funkrock van ‘Over Soon’.  In het dramatische ‘Where It Belongs’ laat David zien dat hij een echte frontman is. De zang meandert tussen dramatisch en zwoel, waarna hij het met een scherpe gitaarsolo helemaal afmaakt. Grim Tim is een band met meerdere gezichten, zo kan de band de grommende bluesriffs van ‘New Blues’ bijna naadloos over laten gaan in een jazzy jam, die al freestylend uitmondt in een van de hoogtepunten van de show: De dampende funk van ‘Down-And-Out Roundabout’. ‘My Dear Mary-Ann’ is dan weer onweerstaanbaar catchy power-pop opgedragen aan David’s moeder. Het allermooist is het hoogtepunt van het album: ‘The Morning’, slow burning, prachtig gezongen en dramatisch. Het publiek in Wilhelmina luistert bijna ademloos toe. Grim Tim sluit haar feestje af met de rauwe bluesrock van ‘Support’ waarop het publiek helemaal los gaat.

Grim Tim geeft deze avond haar nieuwe album extra glans met een gepassioneerde rockshow.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ