Pierce The Veil weer terug van weggeweest

Facebookrssmail

7 jaar heeft het geduurd, maar nu eindelijk stond Pierce The Veil weer op Nederlandse bodem met hun ‘The Jaws Of Life’ tour. De band kreeg een hartelijk welkom terug met een volledig uitverkocht 013 op de eerste show van deze tour.

Holding Absence

Openers Holding Absence zijn geen vreemden meer in ons land. Na een headline show in Dynamo en een tour met Electric Callboy vorig jaar hebben deze heren flink aan de weg getimmerd en ook al een flinke fanbase op weten te bouwen. Ze staan bekend om hun energieke liveshows met (toekomstige) hits, wat ook vanavond te zien was. De setlist zat vol oude bekende nummers, maar ook nieuwe nummers van het album ‘The Noble Art Of Self Destruction’ dat vorig jaar uitkwam.

Dayseeker

Na pas enkele shows in Nederland staan ze nu op het hoofdpodium van 013, wat niet meer dan terecht is. De laatste 2 albums zijn hier een hele grote hit, wat ook zeker te merken was aan het publiek.
Fan-favorites als ‘Burial Plot’, ‘Crooked Soul’ en ‘Homesick’ hebben ervoor gezorgd dat de hele zaal op z’n kop stond. De nummers bevatten veel emotie, ruwheid en kracht wat ook te horen was aan het publiek, want al deze eigenschappen hoorde je terug in het zingende publiek!

Pierce The Veil

En daar is het hoogtepunt van de avond, de langverwachte show van Pierce The Veil en de zaal is hier helemaal klaar voor. De zaal kleurt groen voor het eerste nummer ‘Death of an Executioner’. Groen licht en rauwe emotie. Om vervolgens door te gaan met ‘Caraphernelia’, wat onderhand wel een klassieker binnen het genre genoemd mag worden. Er wordt gezongen, geschreeuwd, gehuild en gesprongen. Dit optreden heeft echt alle emoties geprikkeld!


Halverwege de show wordt ‘Hold On Till May’ gespeeld waar in de bridge een gelukkige fan het podium op wordt gevraagd om het nummer mee te zingen en tot grote verrassing van deze fan krijgt ze de gitaar van zanger Vic Fuentes mee, die heeft zeker een avond om niet te vergeten.
Ook akoestische versies van ‘Resilience’ en ‘Bulletproof Love’ komen voorbij wat een zeer aangename verrassing was. Even rust in de setlist om vervolgens weer lekker door te knallen met ‘Hell Above’.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ