HOLY GROVE – HOLY GROVE II

Facebookrssmail

In oktober bracht de Amerikaanse band Holy Grove hun tweede album ‘Holy Grove II’ uit via het label Heavy Psych Sounds Records. Tevens het vervolg op hun debuut ‘Holy Grove’ (2015)
De band komt uit Portland en willen met hun muziek weer de echte heavy rock terugbrengen, zoals bands als Deep Purple en Grand Funk dit deden in de jaren 70’.

En inderdaad weet de band de luisteraar meteen in jaren 70’ sferen te brengen. Want opener ‘Blade Born’ opent met een typisch stevige jaren 70’ gitaarsound en drums zoals bands als Deep Purple dat deden in die periode. Maar meteen weet de band dit te nemen als een invloed en klinken duidelijk als Holy Grove zelf. De unieke en prima vocalen van zangeres Andrea Vidal klinken erg prettig en ook de gitaarsolo als bridge van gitarist Trent Jacobs is prima uitgevoerd.

Dit album telt slechts 5 tracks, waaronder 3 tracks van langer dan 10 minuten. Verrassend is het intro op ‘Aurora’ in de vorm van een cowbell met een lekkere, swingende seventies gitaarriff. De gitaarriff ligt gelijk lekker in het gehoor en dit weet de band erg goed vast te houden wanneer de vocals zich eraan toevoegen. Een uitstekende track die zich verder prima uitbouwt. ‘Valley of The Mystics’ is de eerste track die ruim elf minuten duurt en begint met een stevige en snelle drumspel, welke op een prima wijze gas terug weet te nemen wanneer de gitaarsound zich aandient. Op deze track komen de vocals van Vidal erg goed tot zijn recht, vooral wanneer ze de coupletten zingt onder een slow tempo gitaarriff, welke worden afgewisseld met stevig gitaarspel.

‘Solaris’ en Cosmos’ sluiten dit album af. De track ‘Solaris’ blijkt een beetje de outsider van dit album te zijn met een Doom-achtige sound. Maar valt in zijn geheel niet buiten de toon met de andere tracks op dit album. ‘Solaris’ voegt echt iets afwisselends toe in de sound en tracklist en is een prima slowtempo track, waarbij Vidal laat horen dat zij ook in vocale uithalen haar vrouwtje staat.
‘Cosmos’ is de allerlangste track en tevens de afsluiter van ‘II’. Op deze 12 minuten durende song is een duister bass intro weggelegd door bassist Greg Emley onder de opvoerende drums van drummer Ryan Northop. En ook deze track heeft een duidelijke Doomvibe met een psychedelisch randje in een mystieke gitaarsound onder de vocalen. Klinkt erg lekker en neemt de luisteraar helemaal mee naar de sfeer van de jaren 60’ en 70’. Verrassend is het gebruik van vioolspel halverwege de track, waarmee het gitaar- bass- en drumspel goed wordt ondersteund.

De band klinkt goed rauw en heeft een goede kwaliteit van spelen. Jammer dat het album maar 5 tracks kent, want ik had er beslist nog meer van willen horen. De vocalen zijn echt super en de muziek zit uitstekend in elkaar, waarmee de band echt heel goed een jaren 60’ en 70’ feel op weet te roepen bij de luisteraar.
Ben benieuwd hoe dit live klinkt. Maar voor iedereen die alweer verlangt naar het festivalseizoen van 2019 is dit album zeer zeker een aanrader om deze herfst- en winterperiode door te komen.
(85/100) (Heavy Psych Sounds Records)

 

TRACKLIST II

  1. Blade Born
  2. Aurora
  3. Valley of The Mystics
  4. Solaris
  5. Cosmos

 

LINE UP HOLY GROVE

Andrea Vidal Vocals
Gregg Emley Bass
Trent Jacobs Guitars
Ryan Northrop Drums

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ