CD van de Week: Bloodbath – The Arrow Of Satan Is Drawn

Facebookrssmail

Death metallers Bloodbath presenteren hun vijfde langspeler met ‘The Arrow Of Satan Is Drawn’, we hebben er vier jaar op moeten wachten, maar dat was het waard! De zweden knallen er weer ouderwets en genadeloos hard op los. Wat begon als een project van gitarist Anders Nystrom(Katatonia) en bassist Jonas Renkse(Katatonia) om old school Zweedse death metal te spelen, is inmiddels uitgegroeid tot een gezichtsbepalende band in de scene van vandaag.

Waar eerst Mikael Akerfeldt(Opeth), en later Peter Tagtgren(Hypocrisy, Pain), hun vocale kunsten verleende aan de band, is het nu Nick Holmes(Paradise Lost) die de plaat volbrult met z’n grafstem. Op het nummer ‘Bloodicide’ komt er zelfs nog een horde bekende strotten bij, namelijk die van Jeff Walker (Carcass), Karl Willetts (Bolt Thrower, Memoriam) en John Walker (Cancer) wat toch niet de minste namen zijn in het wereldje. Ook nieuw is gitarist Joakim Karlsson(Craft), die de naar Ghost vertrokken Per Eriksson vervangt.

De band klinkt op deze nieuwe plaat bruter en vetter dan ooit. De beukende drums van Martin Axenrot (Opeth) knallen als een malle, een lekker smerige gitaarsound en de goor doordrenkte strot van Nick Holmes maken het een uiterst smakelijk geheel. Nummers als ‘Bloodicide’ en ‘Wayward Samaritan’ hameren er in hoog tempo op los, terwijl een nummer als ‘Levitator’ weer traag en gruwelijk klinkt en zelfs aan Celtic Frost doet denken.

Wat ooit begon als een project van vrienden is dat natuurlijk al lang niet meer, ‘Bloodbath’ is toonaangevend en een naam van formaat inmiddels. Hoogtepunten zijn volop aanwezig op ‘The Arrow Of Satan Is Drawn’ met nummers als ‘Deader’, ‘Morbid Antichrist’ en ‘Warhead Ritual’. De band is binnenkort ook live te bewonderen, wat ook een belevenis is, aangezien ze op tour zijn met Hatebreed, Dimmu Borgir en Kreator. Op 30 november doen ze 013 in Tilburg aan, en 4 december de AB in Brussel. Daar zullen vast wat nummers van deze nieuwe plaat de revue passeren. Misschien wel de geweldige afsluiter van de plaat, ´Chainsaw Lullaby´! Bloodbath staat garant voor de meest gore en brute old school death metal, en bewijst dat weer met deze nieuwe top plaat! (85/100)(Peaceville Records)

Tracklist The Arrow Of Satan Is Drawn:

  1. Fleischmann
  2. Bloodicide
  3. Wayward Samaritan
  4. Levitator
  5. Deader
  6. March Of The Crucifiers
  7. Morbid Antichrist
  8. Warhead Ritual
  9. Only The Dead Survive
  10. Chainsaw Lullaby

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ