Happy birthday Peter Criss

Facebookrssmail

Peter Criss werd geboren als George Peter John Criscuola in Brooklyn, New York op 20 december 1945 en is een Amerikaanse drummer. Hij is bekend geworden als drummer van de rock band Kiss. Begin jaren zeventig plaatste Peter Criss een advertentie waarbij hij zichzelf aanbood als drummer. Paul Stanley en Gene Simmons zochten een drummer voor hun groep Wicked Lester en reageerden op zijn advertentie. Wicked Lester nam één album op, maar dit verscheen pas in 2002. In 1974 bracht het drietal aangevuld met Ace Frehley, en optredend onder de naam Kiss, hun debuutelpee uit.

Peter Criss was gedurende een lange periode bij Kiss alcoholist en gebruikte ook harddrugs. Hoewel hij altijd als drummer werd vermeld, heeft hij niet gespeeld op het grootste gedeelte van ‘Dynasty’ en helemaal niet op ‘Unmasked’. In 1978 kreeg Peter Criss een auto-ongeluk. In datzelfde jaar brachten alle vier de bandleden een soloalbum uit. Het album van Peter Criss bestond vooral uit rhythm-and-blues en soul, waarmee hij al aangaf dat hij afdwaalde van de richting die Kiss op ging.

Begin jaren tachtig verliet Peter Kiss en begon hij aan een solocarrière en bracht in totaal 6 solo albums uit. In 1996 kwam Peter Samen met Ace Frehley terug bij Kiss om na een ruzie met Paul Stanley in 2000 weer te vertrekken. Peter Criss kwam even terug in 2003 en was er ook bij in Australië bij het nu legendarische concert Kiss Symphony, maar daarna verliet hij Kiss opnieuw en werd hij definitief vervangen door Eric Singer.

RockMuZine feliciteert Peter Criss met zijn 73ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ