Habitants maakt Nederlandse tourdata bekend

Facebookrssmail

HabitantsDe Nijmeegse shoegazeband Habitants, opgericht door The Gathering-gitarist René Rutten, doet in de eerste maanden van 2019 een Nederlandse clubtour. De band bracht in oktober 2018 het zeer goed ontvangen debuutalbum ‘One Self’ uit.

De internationale release van het eerste nummer ‘Meraki’ was begin 2016 het startschot van een crowdfunding voor de financiering van het debuutalbum. Fans uit meer dan 40 landen brachten vervolgens binnen enkele dagen het bedrag bij elkaar. Het publiek was er, het album moest er komen en kwam er. Na alle lovende recensies heeft de band besloten het album ook live te gaan spelen.

Habitants laat een mix van alternatieve dreampop, shoegaze en dark wave horen. Gekenmerkt door een donkere, dromerig speelse 80’s sound, vergelijkbaar met de bands uit de 4AD-stal in die tijd zoals Cocteau Twins en Slowdive. Zangeres Anne van den Hoogen (Rosemary & Garlic) werkte eenmaal eerder samen met The Gathering en laat bij Habitants horen dat haar dromerige, heldere vocalen verrassend goed passen bij de donkere en melancholische sfeer van de band. Met gitaargedreven soundscapes laat Habitants je ronddwalen in nieuwe werelden, kwetsbaar en krachtig, overweldigend als het sublieme. Habitants bestaat verder uit gitariste/pianiste Gema Pérez, bassiste Mirte Heutmekers en drummer Jérôme Miedendorp De Bie (Drive by Wire).

Tourdata Habitants:

11/01 Oss – Groene Engel
25/01 Eupen – Alter Schlachthof (B)
26/01 Zeist – De Peppel
01/02 Groningen – Vera
15/02 Hengelo – Metropool
07/04 Eindhoven – Effenaar
19/04 Dordrecht – Bibelot
02/05 Heerlen – De Nieuwe Nor
17/05 Zwolle – Hedon
30/05 Amsterdam – Paradiso

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ