HAMMERFALL – THE LEGACY OF KINGS (20TH ANNIVERSARY EDITION)

Facebookrssmail

Het is ruim 20 jaar geleden dat HammerFall’s grote doorbraakalbum ‘The Legacy of Kings’ het levenslicht zag. En om dat te vieren bracht de band in december 2018 een ‘20th Anniversary Edition’ uit van het eerdergenoemde album via Nuclear Blast Records. Naast het originele albumrelease zijn er aan deze ‘20th Anniversary Edition’ demo opnames, live versies van de albumtracks, en een Rainbow-cover van ‘The Man On The Silver Mountain’ eraan toegevoegd.

Wat kun je verwachten van deze ‘20th Anniversary Edition’? En is het de aanschaf waard? Op die laatste vraag kan ik volmondig ‘ja!’ antwoorden.

Het originele album is niet geremasterd en bij het beluisteren van tracks als ‘Heeding The Call’, titeltrack ‘Legacy of Kings’ ‘Back To Back’ en ‘Warriors Of Faith’ blijken deze songs anno 2018 nog altijd te staan als een huis. Vooral de song ‘At The End of The Rainbow’ blijft nog altijd een echte classic en een echte meezinger. Dat blijkt ook uit de liveversie die als extra track aan deze ‘20th Anniversary Edition’ is toegevoegd.

En ook de Rainbow-cover is een uitstekende uitvoering met net zoveel power en passie gespeeld en gezongen. In de uitvoering van HammerFall zou deze track ook live het goed kunnen gaan doen. Evenals de overige livetracks, het al eerdergenoemde ‘At The End of The Rainbow’, ‘Legacy of Kings Live Medley’, ‘Heeding The Call’, ‘Let The Hammer Fall’, en ‘Stronger Than All’, blijkt hoe sterk Hammer Fall als liveband nog altijd is. En hoe gewild en geliefd de songs van ‘The Legacy of Kings’ nog altijd zijn.

Is er nog een buil aan te vallen? Jazeker, want demoversies van de albumsongs zijn nogal lastig te volgen. De kwaliteit van de vocalopnamen zijn uitermate slecht en daardoor onverstaanbaar. Het vergt van de luisteraar aardig wat van je concentratievermogen om de tekst te kunnen horen door de echosound kwaliteitsweergave. Echter blijkt wel uit de demoversies dat de muziek stevig en vlekkeloos in mekaar zit.

Een prima ‘20th Anniversary Edition’ en een mooie aanschaf voor je platencollectie. Dit geldt zowel voor de doorgewinterde fan als degene die graag met de muziek willen kennismaken. Anno 2018 staat het album nog steeds als een huis vol met uitstekende Power Metaltracks die je heerlijk mee kunt zingen en met uitmuntend gitaarspel. Dit is nou een ‘20th Anniversary Edition’ die echt iets toevoegt door de uitstekende mix van een cover, verschillende livetracks, en demo opnamen. Wat mij betreft kan de band Hammer Fall nog wel zo langer door en hopelijk brengen ze meer van deze interessante re-releases uit. Op deze manier zijn re-releases toch het leukst om naar te luisteren wanneer ze echt iets te bieden hebben. En ‘The 20th Anniversary Edition’ van ‘The Legacy of Kings’ heeft dat. (85/100) (Nuclear Blast)

TRACKLIST THE LEGACY OF KINGS (20TH ANNIVERSARY EDITION)

1. Heeding The Call
2. Legacy Of Kings
3. Let The Hammer Fall
4. Dreamland
5. Remember Yesterday
6. At The End Of The Rainbow
7. Back To Back
8. Stronger Than All
9. Warriors Of Faith
10. The Fallen One
11. Eternal Dark
12. I Want Out
13. Man On The Silver Mountain
14. Legacy Of Kings (Live Medley 2018)
15. Heeding The Call (live)
16. Let The Hammer Fall (Live 2017)
17. Legacy Of Kings (live)
18. At The End Of The Rainbow (live)
19. Stronger Than All (live)
20. Heeding The Call (demo)
21. Let The Hammer Fall (demo)
22. Warriors Of Faith (demo)
23. Back To Back (demo)
24. At The End Of The Rainbow (demo)
25. Dreamland (demo)

LINE UP HAMMERFALL

Oscar Dronjak – rhythm and lead guitars
Joacim Cans – vocals
Fredrik Larsson – bass
Pontus Norgren – lead and rhythm guitars
David Wallin – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ