Happy birthday Jeff Pilson

Facebookrssmail

Jeffrey Steven “Jeff” Pilson werd geboren op 19 januari 1959 in Lake Forest, Illinois en is een Amerikaanse multi-instrumentalist vooral bekend om zijn lange stint in de band Dokken. Jeff was ook lid van Dio in verschillende periodes tussen 1993 en 2004 en is sinds 2004 de bassist van Foreigner. Hoewel hij vooral bekend is om zijn werk als bassist, speelt Jeff Pilson ook gitaar, cello, keyboards, piano en mellotron.

Jeff Pilson werd geboren in Illinois en heeft en deel van zijn jeugd doorgebracht in Milwaukee voordat hij verhuisde naar Longview, Washington. Hij ging naar de Universiteit van Washington om muziek te studeren nadat hij bas begon te spelen op de leeftijd van 13, maar is vertrokken zonder een diploma om zijn rock ‘n roll droom na te streven. Eén van zijn eerste bands was een Emerson, Lake & Palmer. Jeff Pilson verhuisde naar Los Angeles en slechts enkele weken later, op aanbeveling van zijn vriend, Mike Varney, werd gecontacteerd door zanger Don Dokken, die op zoek was naar een bassist voor zijn band Dokken. Na een auditie werd Jeff Pilson opgenomen in de band in 1984 waarin hij speelde tot 2001. Jeff speelde verder in de bands McAuley Schenker Group, Dio, Foreigner, Lynch Mob en T&N.

RockMuZine feliciteert Jeff Pilson met zijn 60ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ