Roulette – Now!

Facebookrssmail

Deze Zweedse AOR/(Hard)Rockband is opgericht in 1985 en maakt radiovriendelijke commerciële (Hard)Rock die sterk aan het Engelse Thunder doet denken. Alle muzikanten hadden voordat ze Roulette oprichten hun sporen al verdiend in andere bands. Aan ervaring dus geen gebrek. Door veel op te treden kregen ze al snel bekendheid in de lokale scene.

In 1986 haalden ze de finale van POP-86 wat hun bekendheid nog meer deed toenemen. In 1987 tekenen ze een contract bij TAB-Records, voor dit label nemen ze hun eerste single ‘Hearts Keep On Burning’ op (met Tommy Nilsson, zanger van Easy Action en jurylid van POP-86 op Backing Vocals). In 1988 volgt hun 2e single ‘Fool For Your Love’ waar ook een videoclip van wordt geschoten.

In 1990 tekenen ze een deal met CBS en beginnen ze te werken aan hun eerste volledige album. Door allerlei redenen wordt het uiteindelijk geen album maar slechts een single genaamd ‘Only The Strong’ uitgebracht op Cupol Records, een dochtermaatschappij van CBS. Hevig teleurgesteld besluiten de heren de handdoek in de ring te gooien totdat in 2013 bassist Hansi Fellbrink het nummer ‘Secret Room’ aan Thomas Lundgren laat horen. Het begint weer te kriebelen, mede ook door het succes van de in het begin 2008 uitgebrachte compilatie-album ‘Better Late Than Never’.
In 2010 nogmaals gereleased met als extraatje 2 nieuwe demonummers. Al gauw voegen de gebroeders Nelin zich bij het tweetal en beginnen ze te werken aan nieuw materiaal met als resultaat dit album.

Over de muziek kan ik kort zijn, Oerdegelijke radiovriendelijke (Hard)Rock in het straatje van Def Leppard en vooral Thunder. Positieve uitschieter is het Europe-achtige ‘Turn It Around’. Ik mis op dit album de in dit genre toch wel de min of meer verplichte ballad. Jammer want dit had de afwisseling van het album goed gedaan. Pluspunt is de uitstekende productie, de nummers klinken als een klok. Ook de geluidseffecten voegen wat extra’s toe, bijvoorbeeld bij ‘Secret Room’.

Conclusie: Liefhebbers van degelijke goed gespeelde (Hard)Rock in de stijl van Thunder kunnen deze schijf blind aanschaffen. Mijn oordeel valt echter ietwat strenger uit omdat ik denk dat deze heren meer in hun mars hebben dan dat ze op dit album laten horen. Het is allemaal wat “veilig” en te 13 in een dozijn.
(75/100) (Blacklodge Records)

 

Track List Now!:

1 Never Enough (3:41)
2 Keep On Dreaming (4:21)
3 Soldiers Of Love (3:43)
4 We Can Make It (3:32)
5 Secret Room (4:00)
6 Better Day (3:36)
7 Turn It Around (3:10)
8 The Only Way (3:51)
9 Another Night (4:04)
10 Right By Your Side (3:44)

 

Line Up Roulette:

Thomas Lundgren-Vocals
Hansi Fellbrink-Bass
Magnus Nelin-Guitars
Mats Nelin- Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ