Enter Shikari – Live at Alexandra Palace 2

Facebookrssmail

Enter Shikari – Live at Alexandra Palace 2Als er iets is waar Enter Shikari moeite mee heeft, dan is het stilzitten. De band tourt al jarenlang, brengt elk jaar wel iets nieuws uit en lijkt dit nog allemaal leuk te vinden ook. Dit jaar zal ook geen uitzondering worden en het begint meteen goed: op 15 februari kwamen er maar liefst twee live CD’s uit, waaronder ‘Live at Alexandra Palace 2’. Is het een toevoeging op de al flinke catalogus van de band?

Het kan zijn dat het album bekend klinkt, want de tour is ook door Nederland gegaan. Hierdoor is het al een feest van herkenning als je Enter Shikari in 2017 hebt gezien, want de setlist is grotendeels hetzelfde geweest als de tracklists. Dit maakt het al meteen leuker voor bestaande fans, want wat is er nou beter dan een show te kunnen terugluisteren waar je zelf bij was? Hier komt wel bij dat de band regelmatig live albums uitbrengt en er dus al veel opnames zijn van de meeste nummers, waardoor het moeilijk is om er nog iets aan toe te voegen.

Live at Alexandra Palace 2 is niet helemaal van niveau. De plaat heeft al last van vergelijkingsmateriaal, aangezien Live at Alexandra Palace al ferm op de plek van ‘beste Enter Shikari live album’ staat. Hierdoor kan het niet echt ontstijgen aan de broertjes en is het minder memorabel dan de eerste ‘Live at Alexandra Palace’ en ook ‘Take to the Skies: Live in Moscow’. Er zit een soort verhaallijn in, net als de eerste ‘Alexandra Palace’, maar dit wordt niet veel doorgetrokken. Het publiek is ook niet erg hoorbaar, waardoor sommige elementen wegvallen. Het klinkt nog steeds goed en als je een fan bent van Enter Shikari zal dit ook echt goed bevallen, maar als je dit nog niet bent, zou ik deze overslaan. De sfeer komt niet heel goed over en het enige wat je wilt is vooral meer van iets, van wat dan ook, maar dat komt niet op dit album.

Enter Shikari live zien blijft een beleving en ik kan het ook aan iedereen aanraden om deze band ooit live te zien. Laat ‘Live at Alexandra Palace 2’ maar lekker liggen tot je echt fan bent, want je oren verdienen het om Shikari te horen zoals hij bedoelt is. Mocht dit alles je nou overhalen om de heren live te zien, kun je 28 maart naar 013 toe. (60/100) (PIAS Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ