Enter Shikari – Take to the Skies: Live in Moscow

Facebookrssmail

Enter Shikari - Take to the Skies: Live in MoscowAls er iets is waar Enter Shikari moeite mee heeft, dan is het stilzitten. De band tourt al jarenlang, brengt elk jaar wel iets nieuws uit en lijkt dit nog allemaal leuk te vinden ook. Dit jaar zal ook geen uitzondering worden en het begint meteen goed: op 15 februari kwamen er maar liefst twee live CD’s uit, waaronder ‘Take to the Skies: Live in Moscow’.

Feest van herkenning

Het kan zijn dat de albums bekend klinken, want de tour is ook door Nederland gegaan. Hierdoor is het al een feest van herkenning als je Enter Shikari hebt gezien, want de setlist is grotendeels hetzelfde geweest als de tracklist. Dit maakt het al meteen leuker voor bestaande fans, want wat is er nou beter dan een show te kunnen terugluisteren waar je zelf bij was? Hier komt wel bij dat de band regelmatig live albums uitbrengt en er dus al veel opnames zijn van de meeste nummers, waardoor het moeilijk is om er nog iets aan toe te voegen.

Take to the Skies: Live in Moscow

Toch is ‘Take to the Skies: Live in Moscow’ wel echt een toevoeging op de bestaande catalogus. Niet alleen is dit een bijzondere tour omdat deze het tien-jarige jubileum van ‘Take to the Skies’ vierde, maar ook omdat deze bijzonder goed laat horen hoe Shikari is gegroeid in die tien jaar. Alles klinkt net zo chaotisch als op het album, maar dan toch wat gelikter en moderner. Je hoort de ervaring en hierdoor spat het plezier ook van de plaat af. De sfeer van een Shikari show – de chaos, het zweet, de publieksinteractie – dringt je trommelvliezen binnen, nestelt zich in je hersenen en laat je niet los totdat je zelf mee aan het skanken bent.

Conclusie

Enter Shikari live zien blijft een beleving en ik kan het ook aan iedereen aanraden om deze band ooit live te zien. Als je toch eerst wilt opwarmen, een indruk van de show wilt krijgen of gewoon herinneringen wilt terughalen, kun je het beste ‘Take to the Skies: Live in Moscow’ opzetten. Mocht dit alles je nou overhalen om de heren live te zien, kun je 28 maart naar 013 toe. Tot die tijd blijf ik in ieder geval even in Moscow steken. (85/100) (PIAS Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ