Freeways – Dark Sky Sanctuary

Facebookrssmail

Het Canadese Freeways bracht in 2020 hun debuutalbum uit. Eentje die me destijds goed kon bekoren. Toen ik zag dat de opvolger eraan zat te komen was ik ook benieuwd hoe dit album zou klinken. We hebben er even op moeten wachten, maar onlangs verscheen ‘Dark Sky Sanctuary’.

Waar eerste plaat ‘True Bearings’ nog een hoes in de sneeuw had, is het tijdens ‘Dark Sky Sanctuary’, beter weer met een mooie ‘’dark sky’’ aan het meer. Qua muziek grijpt het terug naar de hard rock uit de jaren 70. Met nummers als de titeltrack die laten horen dat Blue Öyster Cult een grote inspiratiebron is. Niet alleen die band, zo opent Freeways met het vlottere ‘Forever Protected’ wat iets wegheeft van Rainbow gemixt met het stevigere werk van The Sweet, al zijn hier niet zo’n hoge vocals, maar zeker in de lekkere gitaarrif. Het snelste nummer ‘Give Em The Gears’, what’s in the name, met een lekker basloopje. Vintage gitaariffs, met ook die vertrouwde sound.

Wat wel opvalt is dat ‘Dark Sky Sanctuary’ aan de korte kant is, met nog geen 35 minuten aan speeltijd, vliegt het album werkelijk aan je voorbij. Dat is op zich nog niet zo’n probleem, je kan het makkelijk nog een keertje opzetten, want vervelen doet het album niet snel. Geweldige riffs, zoals ook op het debuut. Ook de pakkende refreinen zorgen voor een zeer aangename luistersessie.

Zeker voor de fans van de 70s rock en bands als BÖC kunnen met een gerust hart het nieuwe werk van deze Canadezen beluisteren. ‘Dark Sky Sanctuary’ mag dan kort zijn, een slecht nummer is er niet op te vinden. Misschien ging de band dan ook voor de all killer, no filler mentaliteit. Alle nummers klinken verdomd lekker en luistere makkelijk weg. Ik betrap me na een paar luisterbeurten ook al op meezingen. Of ieder nummer nu ook een echte killer is, wil ik niet zeggen, maar een lekkere plaat is het zeker. (80/100) (Dying Victims Productions)

Tracklist:

1. Forever Protected 02:25

2. Can’t Deny Destiny 03:27

3. Give Em The Gears 03:44

4. Dark Sky Sanctuary 04:26

5. Travelling Heart 04:39

6. Fortune’s Favourite 04:22

7. Private Myth 04:44

8. Cracked Shadow 05:25

Line-up:

Domenic Innocente – Guitars

Matt Avenins – Drums

Jacob Montgomery – Vocals, Guitars

Amarjot Amrith – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ