Cellar Darling – The Spell

Facebookrssmail

Dit is de 2e schijf die deze Zwitserse band uitbrengt op Nuclear Blast Records. Ook hun debuut ‘This Is The Sound’ is released door Nuclear Blast. Zangeres Anna Murphy gebruikte de naam Cellar Darling oorspronkelijk voor haar eigen solo-album in 2013. De leden van Cellar Darling zijn allen actief geweest in Eluveitie. Het drietal voelde zich muzikaal te beperkt in deze band en besloot in 2016 om uit Eluveitie te stappen en Cellar Darling op te richten. De muziek van Cellar Darling omslaat inderdaad meer muzikale genres dan Eluveitie maar de raakvlakken blijven. De Folk-invloeden komen nog steeds in ieder nummer bovendrijven.

‘The Spell’ is een concept-album ontsproten uit het brein van zangeres Anna Murphy. Het verhaal gaat over een beschadigde jonge vrouw. Ze heeft haar vertrouwen in de mensheid verloren door ervaringen en mensen uit haar directe omgeving. Ze wordt in haar zoektocht naar de zin van het leven verliefd op de Dood. De teksten zijn persoonlijk maar zijn abstract gehouden zodat de luisteraar ze op eigen manier kan interpreteren. Het werken aan het verhaal en album heeft een therapeutische werking op haar gehad. Ten tijde van het tot stand komen van het album kampte ze met zware depressies en zelfmoordneigingen.

Nummers die ik extra onder de aandacht wil brengen zijn ‘Death’ met een prachtig Folky middengedeelte en ‘The Spell’ dat me erg aan Myrkur doet denken. Cellar Darling’s muziek is een combinatie van Rock, Heavy Metal, Folk en bevat tevens klassieke en Prog-elementen. Het Prog zit’m niet in ingewikkelde songstructuren en ingewikkelde maatsoorten maar meer in het zich niet beperken in muzikale genres. Als ik een band moet noemen waar ik ze mee kan vergelijken is het Vuur en The Gentle Storm. Anna’s stem heeft namelijk veel weg van die van Anneke van Giersbergen. Productie is goed en een speciale vermelding voor het Art-work. Fans van de al eerder vernoemde bands en Eluveitie kunnen deze schijf met een gerust hart aanschaffen. (80/100) (Nuclear Blast)

Track List

1 Pain (4:27)
2 Death (7:14)
3 Love (5:11)
4 The Spell (4:41)
5 Burn (5:08)
6 Hang (4:33)
7 Sleep (3:48)
8 Insomnia (6:52)
9 Freeze (3:37)
10 Fall (0:59)
11 Drown (7:11)
12 Love Pt.ll (5:01)
13 Death Pt.ll (4:35)

Line Up

Anna Murphy – Vocals and multiple instruments
Merlin Sutter – Drums
Ivo Henzi – Guitars/Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ