A NEW REVENGE – ENEMIES AND LOVERS

Facebookrssmail

Na veel band promotie op toonaangevende metalwebsites en release van de single ‘Here’s To Us’ via Youtube ziet begin maart het debuut van A New Revenge het levenslicht. Het album kreeg de titel ‘Enemies And Lovers’ mee. A New Revenge is een supergroup rondom voormalig Judas Priest en Iced Earth vocalist Tim ‘Ripper’ Owens, Scorpions drummer James Kottak, Alice Cooper en voormalig Slash’s Snakepit gitarist Keri Kelli, en Quiet Riot en Ozzy Osbourne bassist Rudy Sarzo.

Zoals zo velen supergroups is A New Revenge ontstaan voor de lol. Eerst speelden de bandleden gezamenlijk hun eigen repertoire opgedaan bij de vorige bands. Totdat ze begonnen te werken aan eigen materiaal en zo werd het uiteindelijke debuut een feit. Opmerkelijk is de keuze om het album via Golden Robot Records uit te brengen, een Australisch onafhankelijk platenlabel. Desalniettemin is ‘Enemies And Lovers’ een uitstekend schijfje met lekker in het gehoor liggende Classic Metal songs.

Meteen een lekkere inkopper is de openingstrack ‘The Distance Between’, welke bovendien het album spetterend opent met een stevige en melodieuze gitaarriff. Overige uitstekende tracks die je lekker mee kunt brullen zin ‘Never Let You Go’, Glorious’, ‘The Eyes’, ‘Fallen’, en de titeltrack ‘Enemies And Lovers’. Het gehele album klinkt lekker met spetterend gitaarwerk, waarop je tijdens het luisteren begint mee te bewegen.

Dat Keri Kelli zijn voetsporen heeft verdiend bij Alice Cooper is duidelijk te horen aan de track ‘Only The Pretty Ones’. Deze track heeft duidelijk een spooky, King Diamond-achtige vibe met whispering vocals van Ripper Owens als intro. En ook het gitaarwerk heeft zowel iets weg van de sound van Alice Cooper als die van King Diamond-gitarist Andy LaRocque.

Met ‘Here’s To Us’ heeft de band een uitstekende single afgeleverd en met afsluiter ‘Scars’ een prima samenvatting als visitekaartje om de luisteraar met volle enthousiasme achter te laten. Aan ‘Enemies And Lovers’ is duidelijk te horen dat Ripper Owens als vocalist bij A New Revenge op zijn plek is. (Eindelijk, zou je haast willen zeggen…). Maar ook de overige bandleden zijn in hun sas bij deze band gezien het spetterende gitaarwerk.

(Juist misschien omdat er geen druk achter zit? Dat zou je haast denken…). Een prima schijfje en fans van de bandleden zullen zeer zeker niet teleurgesteld worden. Supergroups zijn niet altijd direct een garantie voor goede muziek, maar A New Revenge weet duidelijk hoe een goede Rocksong hoort te klinken. Voor een van de besten supergroup albums van 2019 is het misschien iets te hoog gegrepen, gezien het feit dat sommige tracks iets teveel op elkaar lijken qua sound.

Maar al met al zal de luisteraar enthousiast en overtuigend genoeg zijn om dit album nog een keer te willen beluisteren. (88/100) (Golden Robot Records)

TRACKLIST ENEMIES AND LOVERS

  1. The Distance Between
  2. The Way
  3. Never Let You Go
  4. Glorious
  5. The Eyes
  6. Fallen
  7. Only The Pretty Ones
  8. Enemies And Lovers
  9. Here’s To us
  10. Scars

LINE UP A NEW REVENGE

* Tim ” Ripper Owens – Vocals
* Keri Kelli – Guitar
* James Kottak – Drums
* Rudy Sarzo – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ