Karg – Weltenasche

Facebookrssmail

karg-weltenasche-lp-coverKarg is een ambient black metal band uit het Oostenrijkse Sankt Johann im Pongau (Sazburg). Na ‘Malstrom’ dat uitkwam in 2014 verschijnt op 14 november de vijfde Full-length ‘Weltenasche’ via Art of Propaganda. Markant detail is dat de band sinds 2014 om uiteenlopende, voor de schrijver onduidelijke, redenen geen live optredens meer doet. ‘Weltenasche’ is dan ook een studio project gedragen door Michael met artiestennaam V.Wahntraum. Michael, tevens zanger van Harakiri for the Sky, neemt op deze plaat behalve zang ook de bas en gitaar voor zijn rekening.

De opener, ‘Crevasse’, begint als een intro met gitaarwerk en toetsen. Langzaam wordt de spanning opgebouwd met drums en worden we getrakteerd op een stuk ritmische muzikaliteit. Na pakweg drie minuten komt de wending, een scherpe gitaarriff kondigt een donkere passage aan met grauwe vocalen. Bijna 11 minuten duurt de opener, en verschillende stemmingen en wendingen maken een sterke compositie en een goed gevarieerde opening track. ‘Alles wird in Flammen stehen’ start als een lekker up-tempo nummer, melodieuze gitaren en brute vocalen maken oorlog, om vervolgens weer in een gevoelig tussen stuk te belanden.

De composities van V.Wahntraum zijn over het algemeen sterk, de samples gebruikt in het begin van ‘Le couloir des ombres’ zijn niet van meerwaarde en worden goedgemaakt door het verdere verloop van het nummer. Een sterk nummers is ‘Tor zu tausend Wüsten’ maar ook zwakke broeders als ‘…und blicke doch mit Wut zurück’ welke begint als een ballade met “clean vocals” om vervolgens weer te ontploffen in een orgie van blinde woede.

V.Wahntraum heeft met zijn Karg leuk album uitgebracht, ‘Weltenasche’ is geen topper maar lekker om tussendoor een draaibeurt te geven.

(7/10, Art of Propaganda)

1. Crevasse 10:47
2. Alles wird in Flammen stehen 09:42
3. Le couloir des ombres 11:15
4. Tor zu tausend Wüsten 07:11
5. Spuren im Schnee 05:20
6. Solange das Herz schlägt.. 07:04
7. …und blicke doch mit Wut zurück 10:44
8. MMXVI/Weltenasche 09:43

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ