Happy birthday Angus Young

Facebookrssmail

Angus McKinnon Young geboren in Glasgow op 31 maart 1955 is de gitarist van de hardrockband AC/DC. Hij is de jongste van acht kinderen uit een muzikale familie die begin jaren 60 verhuisde naar Australië, zijn oudere broer George Young speelde in de The Easybeats.

Angus leerde gitaarspelen door veel van zijn oudere broer Malcolm Young op te pikken. Nadat hij begin jaren 70 van de middelbare school kwam, begon hij in bandjes te spelen die namen hadden als Kentuckee en Tantrum. Malcolm richtte in 1973 een nieuwe band op en vroeg Angus om tot zijn groep toe te treden. AC/DC werd daarna al snel een begrip.

Beroemd zijn zijn gimmicks zoals het onafscheidelijke schooluniform en het kenmerkende Chuck Berry-loopje, de duckwalk. Hijzelf beweert dat hij zich in zijn schooluniform het meest op zijn gemak voelt als hij gitaar speelt, omdat hij vroeger als hij van school kwam onmiddellijk in zijn kamer gitaar begon te spelen zonder zijn uniform eerst uit te trekken. De waarheid is echter dat hij vóór het uniform vele gimmicks heeft geprobeerd. Zo trad hij in zijn beginjaren (nog vóór AC/DC) op in een gorillapak, maar stopte hiermee omdat het te warm en onhandelbaar werd in de hete spotlights. Later probeerde hij het dan in een Supermankostuum, compleet met een telefooncel op het podium, waarin hij zich dan tussen twee gitaarsolo’s omkleedde. Ooit raakte hij in zijn haast midden in een optreden hierin vastgeklemd, waarna het beroemde schooluniform uit de kast kwam, dat nu na al die jaren zijn handelsmerk is geworden.

Angus Young trouwde, vlak voor de dood van bandlid Bon Scott in 1980, met Ellen van Lochem uit het Nederlandse dorp Aalten. Hij leerde haar kennen toen zij samen met een aantal vriendinnen op de gastenlijst was gezet door Ad Vandenberg. Angus woont sindsdien in de Achterhoek.

RockMuZine feliciteert Angus met zijn 64ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ