Happy birthday Phil Demmel

Facebookrssmail

Phil Demmel werd geboren 2 april 1967 is de lead gitarist van de Amerikaanse heavy metal band Machine Head , en is momenteel de langst lopende lid in die positie. Hij was ook een van de oprichters van Vio-Lence , waarin ook Machine Head zanger / gitarist Robb Flynn.

Demmel trad toe tot Machine Head kort voor de opname van het album 2003 ‘Through the Ashes of Empires’. Hij ging op tournee met Machine Head in 2002. Hij is al lange tijd bevriend met Machine Head frontman Robb Flynn, al voordat ze beiden speelden in Vio-lence.

In 2007 verscheen Phil Demmel als gast muzikant op het Dublin Death Patrol album ‘DDP 4 Life’ met Chuck Billy en Steve Souza.

Na het debuut voor Machine Head in 2003 is Phil betrokken geweest bij de albums ‘The Blackening’ (2007), ‘Unto the Locust’ (2011) en het meest recente album ‘Bloodstone & Diamonds’ uitgebracht in 2014.

RockMuZine feliciteert Phil Demmel met zijn 52ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ