ROCK GODDESS – THIS TIME

Facebookrssmail
ROCK GODDESS – THIS TIME

Wow, de zusjes Turner zijn teruggekeerd aan het Rock front. Jody (zang) en Julie (drums) formeerden in 1977 op respectievelijk 13 en 9 jarige leeftijd een van de eerste all female rockbands en brachten samen met Tracy Lamb op bas hun eerste album in 1983 uit.

Dit gelijknamige debuut was meteen een voltreffer die bol stond met lekkere hard rock met vet metalen randje. Nummers als ‘Heartache’, ‘My Angel’ en ‘Satisfied Then Crucified’ kan ik nog steeds dromen en lieten indertijd vele metalen harten sneller kloppen. Dit resulteerde al snel in een tournee als voorprogramma  Iron Maiden tijdens hun ‘World Piece’ tour. Geen slecht begin uiteraard en nog datzelfde jaar volgde al de tweede voltreffer ‘Hell Hath No Fury’. Ook hierop weer lekkere songs als ‘Gotta Let Your Hair Down’ en ‘The Visitors Are here’ waarop die kenmerkende lekker rauwe strot van Jody weer het handelsmerk was.

Helaas beging de band hierna de fout die velen in die tijd maakten; een knieval voor een commercieel gelikte plaat ‘Young and Free’ die in niets leek op het voorgaande materiaal en hiermee meteen het einde van de band betekende.

Sinds 2017 timmeren ze weer aan de weg en hebben we met ‘This Time’ dan eindelijk een opvolger te pakken die zich in het straatje van vooral het debuut bevind. Wat heet, de plaat klinkt productioneel net zo als in 1983 en of dat een goede zet is betwijfel ik. Zelf weet ik er wel raad mee, maar ik kan me voostellen dat niet iedereen, en zeker niet het jeugdigere publiek, hier van kan genieten. Ook de kenmerkende rauwe stem van Jody heeft toch wat aan rauwheid en kracht ingeboet. Toch bevat de plaat best wel wat lekkere tracks zoals opener ‘Are you Ready’, ‘Flying To See You’, het superlekkere ‘Two Wrongs Don’t Make A Right’ en de zeer fraaie ballad ‘Drive Me Away’. Er valt gelukkig nog genoeg te headbangen.

Rock Goddess maakt na lange tijd een come back met een album vol typische jaren tachtig rock/metal dat ook nog eens exact zo klinkt. Het album kan niet tippen aan hun eerste twee maar mag er op zich best wezen al zullen ze vooral de oudere garde hiermee een plezier doen. Een garde die vooral uitkijkt naar live optredens want ook het oude werk verdient het om weer eens gehoord te worden. Bassiste Tracy Lamb mocht het album weer inspelen maar is alweer vervangen door Jenny Lane maar dat zal de pret niet mogen drukken. Welkom terug in ieder geval! (77/100) (Bite You To Death Records UK)

Tracklist:

1. Are You Ready?
2. Obsession
3. Two Wrongs Don’t Make a Right         
4. Calling to Space          
5. Flying to See You                       
6. Why Do We Never Learn?                     
7. This Time      
8. It’s My Turn                  
9. Drive Me Away

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ