Happy birthday Oliver Riedel

Facebookrssmail

Oliver Riedel werd geboren in het Duitse Schwerin op 11 april 1971 en is een muzikant het meest bekend als de bassist van de Duitse industrial band Rammstein. Toen hij de leeftijd van 19 jaar had, begon Riedel met het spelen van de volksviool in de band The Inchtabokatables.

In 1994 deden Riedel, Till Lindemann, Richard Z. Kruspe-Bernstein en Christoph Schneider mee aan de Berlin Senate Metro beat contest en wonnen die. Als prijs mochten ze een demo-CD opnemen met vier nummers. Paul Landers en Christian Lorenz (bijnaam: “Flake”) zouden later ook aan deze band meedoen die later bekend zou staan als Rammstein.

Met z’n zessen publiceerde ze hun eerste album Herzeleid, “hartenleed”, in September 1995. Hun tweede album Sehnsucht, “verlangen”, kwam uit in 1997.

In april 2001, kwam het album Mutter uit en kwam er een Europese tour, die eindigde op 13 Juli 2002. Het is aangegeven dat de bandleden rond die tijd serieus aan het praten waren over of ze wel door wilden gaan met deze groep. Ze beslisten om allemaal een tijdje vrij te nemen en daarna opnieuw te beslissen of ze verder wilden gaan. In april 2001 begon Rammstein te werken aan hun vierde album, Reise Reise, letterlijk: “Reis Reis”. Het woord “reise” wordt gewoonlijk geassocieerd met de scheepvaart, omdat het een traditionele zeemansroep is om een slapende bemanning te wekken. Daarom is de titel van het album op meerdere manieren uit te leggen. De Reise Reise tour begon in November van 2004 en was op vele plekken uitverkocht. In 2005 kwam het album Rosenrot uit, en in 2009 Liebe ist für alle da.

RockMuZine feliciteert Oliver met zijn 48ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ