Paaspop; Zon, feest, muziek en Brabantse gezelligheid

Facebookrssmail

Het is eindelijk zover! De opening van het festivalseizoen, Paaspop. De Schijndelse Molenheide omgetoverd tot een waar feestdorp. De line-up is heel divers, waaronder een groot gedeelte Rock, Hardrock en Indie. Boer Anton, de welbekende en behulpzame boer van Paaspop, zal het dit jaar rustig hebben met auto’s uit de modder te trekken met zijn tractor. Het belooft prachtig weer te worden de aankomende 3 dagen. Het bordje ‘’bel boer Anton in nood’’ met zijn telefoonnummer hangt bij de parkeerplaats en zorgt voor een lach op vele gezichten

Vrijdag 16:00 het barst los. Het zonnetje is er, iedereen vol energie en heeft er zin in. Op elk gedeelte van het terrein is iets te doen of te zien, er is veel aandacht besteed aan de aankleding van heel het festival, groter en mooier dan de voorgaande jaren. Ook is er gezorgd voor extra schaduwplekken en een smeerbar voor de mensen te beschermen tegen het zonnetje!

Er zijn verschillende tenten/stages oa: Apollo, Phoenix, Loco Royale, Restolounge, Roxy, Detroit, Jack Daniels stage, Thunder Alley, Thunderbolt, Theatre, The Warehouse, Smerrig enzovoort. Voornamelijk is het rock gedeelte te vinden in de Thunder Alley, Thunderbolt en Jack Daniels Stage.

Jett Rebel, Apollo

De tweede act van de vrijdag in deze gigantische tent is Jett Rebel. Helemaal achterin staat de tent met een capaciteit van 17.000 mensen. Jelte komt op in een rode strakke jurk, zoals hij altijd is net een beetje anders dan anders. ‘’Waiting for the weekend start in’’, want het publiek is nog redelijk tam. Jett Rebel komt met funky rock en harde gitaren. Hij trekt de gitaarsolo’s heel erg lang door. En wat kan deze man gitaar spelen. Bekende nummers zoals ‘Amy & Louise’ horen we uiteindelijk niet voorbij komen. Ook bijzonder voor deze artiest is dat de tent maar tot de helft gevuld is. Brabantse gezelligheid en het zonnetje is voor veel mensen op dit moment een betere keuze. Maar achteraf niet de beste keuze! Wat een stem heeft hij meegenomen naar Paaspop. Het blijft een bijzondere man met een dynamische show. Jett Rebel is beetje vreemd maar wel lekker!

Navarone, Phoenix

De Nederlandse rockband uit Nijmegen staat in de Phoenix, ofwel de tweede mainstage. Deze band gaat al even mee maar heeft grote bekendheid gekregen dankzij the Voice of Holland. Dat is te zien aan een volle Phoenix. Ze starten in met ‘Loud & Clear’ en het geluid en licht zijn goed op elkaar afgestemd, wat de show een mooi aanzien geeft. De band is perfect op elkaar ingespeeld en heeft zichtbaar plezier in wat ze doen. Dit werkt aanstekelijk voor het publiek. Halverwege het optreden komt een cover van ‘Led Zeppelin: ‘Whole lotta love’ en het publiek is heel enthousiast, en zingt en danst mee. Dit is een band van grote kwaliteit!

White Lies, Phoenix

We hebben er zin in. De indieband uit London, Engeland staat op Paaspop. De band is vergelijkbaar met de The Killers en de Phoenix is weer helemaal vol. Zelfs ver buiten de tent staan mensen mee te genieten! De band begint met ‘Time to give’. Een scherp en zuiver geluid, en wat een band. De lichtshow is perfect afgestemd en maakt de show tot een bijzonder geheel. Ze weten de aandacht van het publiek van begin tot het einde vast te houden. De bekendere nummers komen voorbij, als ‘Death’, ‘Tokyo’ en ‘Farewell to the fairground’, waarbij het hele publiek meezingt. Misschien als de mannen weer terug keren na Paaspopm dat ze in de Apollo kunnen spelen. Het is ze gegund, deze wereldband.

For I am king, Thunder Alley

Deze band For I Am King is nog niet heel bekend. Deze Nederlandse metal band uit Amsterdam is echter toch een van Paaspop’s mooie verassingen. De band komt op het podium, alsmede zangeres Alma, een kleine slanke stoere chick . Maar wel een met een stem die je totaal niet verwacht bij haar verschijning! Een fijne band om naar te kijken. For I Am King is metal van een ongekend hoog niveau en met de energie en stem van Alma sleept ze iedereen met in de juiste vibe. Het publiek blijft geboeid en blijft staan tot het einde!

De Jeugd van Tegenwoordig, Phoenix

Op Paaspop staat niet alleen rock. Ook Faber yeyo, Willie, en Vjeze staan op het menu. De tent is natuurlijk overvol, de Phoenix te letterlijk te klein voor deze grote jongens. Bijna elk jaar staan de mannen op Lowlands, waar heel de Alpha tot de zijkanten vol loopt. Maar wat ze ook doen, iedereen vindt het leuk en zingt mee. Ze komen overal mee weg! Faber yeyo, Willie, en Vjeze doen hun ding goed, zoals ze het altijd doen; de ene hit na de andere komt voorbij, zoals ‘Lets get spanish’ en ‘Ik kwam haar tegen in de moshpit’. Niets aan te merken op de show, alleen een grotere tent zou beter zijn voor het volgende optreden op Paaspop.

Tim Akkerman, Restolounge.

Tim Akkerman is natuurlijk bekend als de oude zanger van Di-rect, al is hij al eventjes solo. Akkerman bracht iets hardere rock, en is leuk om naar te kijken. Hij heeft een onzettend mooie stem, en wat opviel was een constante lach op zijn gezicht en enthousiaste bandleden, die het het tot een mooi geheel maakten. En een perfecte afsluiting van de Paaspop vrijdag.

Foto’s (c) Armelle van Helden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ