LEATHER – SHOCK WAVES

Facebookrssmail

Leather is Leather Leone. Gaat er geen belletje rinkelen dan ben je of geen Heavy Metal fan van het eerste uur, nog in opleiding tot Heavy Metal fan of heb je helemaal niets met Metal. Voor degenen in opleiding even een introductie. Deze dame met de schuurpapieren strot is namelijk mede verantwoordelijk voor een aantal onvervalste Metal klassiekers uit de jaren ’80 die uit de koker vloeide van meestergitarist David T. Chastain. Chastain was de bandnaam en haar stemgeluid paste perfect bij de vloeide gitaarerupties en vlotte U.S. Metal uit die tijd. Debuutalbum ‘Mystery of Illusion’ is al briljant maar de opvolgers ‘Ruler Of The Wasteland’, ‘The 7th Of Never’, ‘The Voice Of The Cult’ en ‘For Those Who Dare’ zijn mijns inziens nog beter. Op deze platen treffen we onvervalste Heavy Metal aan exact zoals die hoort te zijn dus wanneer je dat spul nog niet in huis hebt, spoor ze op, sla je slag en genieten geblazen !

Hierna zakte het peil nogal in en omdat de heer Chastain vliegangst heeft is de band ook nooit hier live te aanschouwen geweest. Zoals zo’n beetje elke zanger/zangeres kriebelt het na een tijdje dusdanig dat een solo album noodzaak wordt. In 1989 verschijnt aldus dit ‘Shockwaves’ en dit is hiervan al de 2e heruitgave. Niets mis mee want nu is het ook voor de pure liefhebbers op vinyl te krijgen en het album mag er, ook al klinkt het lekker ouderwets, best wel wezen en wijkt het geen millimeter af van de Chastain albums. Niet zo vreemd want het merendeel is door David T. neergepend maar helaas niet ingespeeld. Toch kan het zeker niet tippen aan de illustere klassiekers van weleer maar met nummers als ‘All Your Neon’ en ‘The Battlefield Of Life’ doet het wel erg verlangen naar het oude werk.

Een 2e heruitgave van een uit 1989 stammend album doet je de wenkbrauwen fronsen. Nieuwe zieltjes zullen er niet mee gewonnen worden en de 2 bonustracks bieden niet iets extra’s. Wel is op de live versie te horen hoe krachtig die strot van Leather is. Binnen kort weer te zien in Nederland als Leather en dan staan de nodige Chastain klassiekers uiteraard ook op de play list. Een lekker, puur Heavy Metal album is het wel dus mocht je hem nog niet in huis hebben dan is het zeker de moeite waard. (76/100) (Pure Steel Records)

Tracklist:

1. All Your Neon
2. The Battlefield Of Life
3. Shock Waves
4. In A Dream
5. Something In This Life
6. Diamonds Are For Real
7. It’s Still In Your Eyes
8. Catastrophic Heaven
9. No Place Called Home
10. Diamonds Are For Real (Demo, Bonustrack)
11. Catastrophic Heaven (Live, Bonustrack)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ