Happy birthday Ian Astbury

Facebookrssmail

Ian Astbury werd geboren in Merseyside, Engeland op 14 mei 1962 en is een Brits zanger en musicus. Hij is vooral bekend geworden als lead singer van de Britse rockband The Cult. Na een onrustige jeugd, zijn vader werkte als officier bij de koopvaardij, vestigde Astbury zich in Yorkshire (Engeland) waar hij in 1983 The Cult oprichtte. Na aanvankelijke grote successen met de albums ‘Love’ (1985), ‘Electric’ (1987) en ‘Sonic Temple’ (1989) verloor The Cult zijn commerciële slagkracht en in 1995 werd besloten de band op te heffen.

In 1999 besloot Ian Astbury The Cult opnieuw leven in te blazen, echter zonder commercieel succes. Het album ‘Beyond Good And Evil’ werd positief ontvangen en kreeg goede kritieken, maar het ontbrak aan hoge verkoopcijfers. In 2002 besloot Ian Astbury The Cult wederom op te heffen.

In datzelfde jaar begon Astbury een nieuwe stap in zijn zangcarrière. Hij werd lead singer van de door Ray Manzarek en Robby Krieger opnieuw opgerichte The Doors. Later werd de bandnaam gewijzigd in The Doors of the 21st Century, Riders on the Storm en Manzarek-Krieger.

In 2006 verscheen The Cult uit het niets weer op het podium. Onder het motto ‘Return to the Wild’ werd een succesvolle wereldwijde toer gehouden, waarbij alle Cult-klassiekers van het eerste tot het laatste album werden gespeeld. Er verschenen nog verschillende platen als ‘Born into This’ (2007), ‘Choice of Weapon’ (2012) en het laatste album ‘Hidden City’ verscheen in 2016. Het gewenste succes leverde het Ian vooralsnog niet op….

RockMuZine feliciteert Ian Astbury met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ