Rings of Saturn koloniseert Baroeg

Facebookrssmail
Rings of Saturn

Wanneer aliens en goblins zich samen naar Baroeg begeven, weet je dat het tijd is dat je zelf ook langs gaat. Dinsdag is dus ook geen uitzondering, want Rings of Saturn heeft Nekrogoblikon als special guest bij zich. Alleen al met deze twee bands zou dit een aantrekkelijke poster zijn, maar Mental Cruelty, Left to the Wolves en Harbringer maken het affiche af.

De Londenaren van Harbringer trappen de avond af vlak nadat de zaaldeuren open gaan. Ondanks dat er maar een man of 20 staat start de deathcore formatie enthousiast en dit loont zich; de energie van de heren slaat over op het publiek. De heren brengen hun deathcore zonder al te veel poespas, maar hebben dit ook niet nodig. De muziek klinkt lekker stevig, zonder dat het gaat vervelen of het idee geeft dat tientallen bands precies dezelfde muziek maken.

Hierna betreedt het Amerikaanse zestal van Left to the Wolves het podium. Met twee frontmannen die samen de vocals verdelen leunt de deathcore van deze heren wat meer richting de djent, met hier en daar plaats voor een slammend rifje of een stukje prog. Na Harbringer vallen de heren een klein beetje tegen, maar dat haalt niet weg dat het een fijne show is om naar te kijken (en te luisteren).

Na Left to the Wolves mogen de Duitsers van Mental Cruelty hun slamming deathcore ten gehore brengen. De jonge heren zijn zeer energiek en leveren een sterk stuk muziek. Slams worden afgewisseld met blasts waar je u tegen zegt. Deze tempo variaties, samen met de zeer goede vocals van de frontman, houden de show goed gaande. De pit, die voorheen tot mijn grote verbazing nog grotendeels uitbleef, vormt zich eindelijk en deze gaat lekker hard. Na drie supports van dit kaliber moet iedereen wel opgewarmd zijn voor het hoofdprogramma!

Nekrogoblikon is het grootste buitenbeentje in de line-up, ook al staan zij hier als special guest op. Dit is helaas ook wel te merken, want de moderne, met elektronica doordrenkte death metal van het Amerikaanse zestal wordt niet door iedereen even goed ontvangen. De mosh pit blijft weer uit, maar gelukkig zijn er nog een redelijk aantal mensen mee aan het dansen op de muziek. Na een nummertje of drie deelt frontman Nicky “Scorpion” Calonne mee dat de echt John Goblikon (hypeman) helaas ziek is en dat deze voor onze show vervangen is. Dat mag de pret niet bederven en de set raast lekker door!

Het gebeurt niet vaak dat shows inlopen en eigenlijk al helemaal niet dat ze dat volhouden. Vanavond is wel zo’n avond en Rings of Saturn begint dan ook ruim op tijd zijn set. Het viertal brengt zijn aliencore (technical deathcore met ruimte thema) met 2 gitaristen die genoeg extra snaren hebben om het gebrek aan bassist op te vangen. De focus ligt tijdens de show meer op gitaristen Yo Onityan en Joel Omans, wat niet raar is als je kijk naar wat zij met hun instrumenten kunnen. Vocalist Ian Bearer vult zijn rol echter perfect en zoekt genoeg interactie om de show een leuke draai te geven, zonder het strakke en serieuze er van weg te nemen. Het talent in deze groep is zeer hoog en zelfs als je niet van de muziek houdt, zul je toch wel moeten toegeven dat het knap is wat dit Amerikaanse viertal presteert.

Mocht je ooit de kans krijgen ook maar één van deze bands live te zien, pak deze dan. Deze avond stond bol van talent, ijzersterke muziek en stevige liveshows.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ