Knallend Drive Like Maria toont in Doornroosje ook zijn kwetsbare kant

Facebookrssmail

Met het uitbrengen van de ep ‘Destroyer’ maakt de Belgisch-Nederlandse band Drive Like Maria het album ‘Creator Preserver Destroyer’ compleet. De eerste 2 ep’s ‘Creator’ en ‘Preserver’ werden in 2016 al uitgebracht en daar werd begin 2017 de laatste ep aan toegevoegd. Na het album is het nu tijd voor een tour.In de kleine zaal van Doornroosje in Nijmegen is het op vrijdag 24 februari 2017 aan de Belgische band Go March om als voorprogramma van Drive Like Maria het publiek op te warmen.

Go March

Go March, een trio uit Antwerpen, speelt Electro rock wat samen met de rookmachines en de goede lichtshow een dromerige sfeer creëert in Doornroosje. De 4 nummers die Go March speelt zijn instrumentaal, waarbij de intro’s van sommige liedjes soms net iets te lang duren. Tijdens dit voorprogramma vult de zaal zich steeds meer en hier en daar werd er al aardig mee gedanst op de muziek. Na een korte pauze en het ombouwen van het podium is het tijd voor de hoofdact: Drive Like Maria.

Drive Like Maria

Drive Like Maria start de tweede show van de tour vol gas met het nummer ‘Saints’ en knallen even later lekker verder met ‘Keeps me going’. Dan is het tijd om een rustiger nummer te spelen en met ‘Die A Litte More’ wordt de zang van Bjorn Awouters afgewisseld met die van toetseniste/gitariste Tamara. De normaliter 3 mansformatie (Bjorn, Nitzan en Bram), staat nu als vijftal op het podium. Drummer Bram van den Berg stelt in zijn Nijmegen de nieuwe muzikanten aan het publiek voor: Maarten van Damme op basgitaar en Tamara van Esch op gitaar/toetsen en zang. Tijdens het stevige ‘Talk to me’ hitst gitariste Nitzan Hoffmann het publiek lekker op met haar gitaarpartijen. Drive Like Maria heeft er zin in, ze hebben tijdens de show veel oogcontact met elkaar. Ze weten de sfeer goed over te brengen in Doornroosje, met hun muziek die soms aan bands als Queens of the Stone Age doet denken.

De band speelt zowel oud als nieuw werk, maar komt door het spelen van rustigere liedjes net iets minder heftig over dan voorheen. De show verveelt echter geen moment, door een goede dosering in de setlijst en het enthousiasme van de band. De normale setlijst wordt afgesloten met het energieke ‘Black horses’, waarbij het publiek lekker los gaat en waar na het slotakkoord van dit nummer de gitaar nog eventjes blijft rondzingen in de zaal. Als toegift toont Drive Like Maria zich mooi kwetsbaar met een kleine en ingetogen ‘When the lights go down’, dit resulteert in een groot applaus vanuit het publiek. Hier en daar wordt er zachtjes gepraat, maar dit wordt niet echt als bijzonder storend ervaren. Daarna wordt Nijmegen nog getrakteerd op 2 liedjes, met ‘Tiny Terror’ en als afsluiter ‘So’ kan het publiek nog een laatste keer uit zijn dak gaan.
 Een geslaagde show met een mooie podiumopbouw en goede lichtshow, waarin de band vooral met de stevige nummers het publiek in hun greep hield. Dan is een optreden van de band in het Amerikaanse Austin, Texas tijdens het SXSW Music Festival een mooi vooruitzicht voor na deze tour!

Fotografie: Ariane van Ginneke

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ