Lovell’s Blade – The Nightmare Begins

Facebookrssmail

Begin april bracht de Nederlandse Hardrockband Lovell’s Blade hun album ‘The Nightmare Begins’ uit. De band rondom zanger Peter Lovell heeft na de release van hun debuut ‘Stone Cold Steel’ veel getourd. En deze tweede leg moet de groei van de band markeren.
Lovell’s Blade maakt op zich lekkere energieke Hardrock. Alhoewel ik niet alle tracks op ‘The Nightmare Begins’ even sterk vindt. ‘Make My Mark’ knalt er direct lekker in met een groovy gitaarlick en een zeer prettige vocalsound.

Tracks ‘Gonna Get Rough’, ‘The Nightmare Begins’, ‘Slippin’ Away’ en ‘Nothing But The Thruth’ kenmerken zich door lekkere gitaarsolo’s, riffs, prima drumspel, en stuwende Basslijn.
‘Gonna Get Rough’ en ‘Slippin’ Away’ kennen een lekkere gitaarsolo en titeltrack ‘The Nightmare Begins’ kent een mooie, dramatische zang. ‘Nothing But The Truth’ heeft een lekker intro en alhoewel deze track ruim vijf minuten duurt weet Lovell’s Balde het interessant te houden door de dosering van zang, gitaarsolo’s, en stuwende Basslijn.

Maar vanaf ‘Take The Long Way Home, die opnieuw weer vijf minuten duurt, gaat de energie een beetje inzakken. Twee lange tracks achter mekaar zorgt voor een energiedipje. En doordat ‘Behind The Curve’ mid-tempo wordt gespeeld zakt het energiepeil nog iets verder naar beneden. Ook jammer is de a-cappella intro op ‘Tangled Web’. Er is duidelijk aan gesleuteld in de studio, waardoor het de puurheid van de vocalsound heeft verloren. Bovendien klinkt ‘Tangled Web’ wel erg als een dertien-in-een-dozijn Rockballad.

‘Against The Grain’ probeert de energie weer op te pakken, maar dat lukt matig doordat de vocalsound niet past bij deze song. De tracks ‘No.1 Suspect’ en ‘Alien Dictator’ zijn daarentegen weer redelijk, maar afsluiter, de mid-tempo track ‘Promise Me Pain’, klinkt wel erg loom.

Sommige tracks zijn iets te lang qua lengte om de energie vast te blijven houden, en hier en daar iets te wisselend in de sound, maar verder een redelijk album.
Het gevaar bestaat dat Hardrock releases tegenwoordig weinig verfrissend klinken, maar dat valt bij Lovell’s Blade nog wel mee. Verder op zich een redelijk schijfje voor de liefhebbers van Guns ‘n’ Roses, Velvet Revolver, en Vandenberg’s Moonkings.
(77/100) (Stone Cold Records)

Tracklist The Nightmare Begins
1. Make My Mark
2. Gonna Get Rough
3. The Nightmare Begins
4. Slippin’ Away
5. Nothing but the Truth
6. Take the Long Way Home
7. Behind the Curve
8. Tangled Web
9. Against the Grain
10. No.1 Suspect
11. Alien Dictator
12. Promise Me Pain

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ