Epica naar Metropool Open Air op 29 juni

Facebookrssmail

Epica speelde al meer dan 1000 shows in 61 landen op alle continenten voor vele honderdduizenden bezoekers; in Midden- en Zuid-Amerika shows voor meer dan 3000 bezoekers per show; in Europa meer dan 2000 bezoekers per optreden; ruim 2,2 miljoen fans op Facebook; meer dan 100 miljoen views op YouTube; een uitverkocht jubileumconcert met live Hongaars koor & orkest in 2013 in het Eindhovense Klokgebouw voor 5000 bezoekers uit alle windstreken; hoge posities in de (album)charts in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, België en natuurlijk Nederland; Buma ROCKS! Export Award 2015 winnaar en een eigen festival – Epic Metal Fest – in zowel Nederland als in Brazilië. Maar Epica speelde nog nooit in het prachtige Openluchttheater in Hertme. Hoog tijd om daar in 2019 verandering in te brengen!

Symfonische Metal in Hertme!

Zoals je hierboven kan horen en lezen is deze Nederlandse band een grootmeester in het genre. De cijfers hierboven liegen er niet om. De band werkt al jaren keihard en dat levert ze internationaal groot aanzien op. De band is groots in alles: een live show barst uit de voegen van spektakel, de sound overdondert je en blaast je omver, de bandleden zijn stuk voor stuk virtuoos op hun instrumenten en met Simone Simons beschikt Epica over een zangeres en frontvrouw die zowel op plaat als op het podium het groepsgeluid naar een hoger niveau tilt. Hertme gaat vanavond een show meemaken die nog niet eerder is vertoond in het dorp en we raden iedereen aan om er getuige van te zijn! Episch!

MaYaN + Blackbriar

In veel genres heb je ze: supergroepen. Bands die zijn samengesteld uit leden van andere bands en dan een geweldig album uitbrengen. Recente voorbeelden zijn Them Crooked Vultures en Prophets Of Rage. Voorbeelden uit het buitenland; maar dichter bij huis is er ook een band die je gerust als supergroep kan bestempelen op basis van de indrukwekkende bezetting. Dan hebben we het natuurlijk over MaYaN en laten die nou vanavond ook optreden in Hertme als support van Epica!

Met leden van o.a Epica, After Forever en Delain wordt er een ploeg topmuzikanten bij elkaar gezet, en samen met nog meer muzikanten worden 3 albums vol spectaculaire progressieve/symfonische metal afgeleverd. Fans van Epica kunnen alvast beginnen met watertanden want een betere support is haast niet denkbaar voor deze avond.

Sowieso is het aan te raden om op tijd te komen want ook Blackbriar reist af naar Hertme voor deze al met al behoorlijk indrukwekkende avond!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ