Death Angel – Humanicide

Facebookrssmail
Death Angel - Humanicide

Death Angel behoeft natuurlijk geen introductie bij de ware Thrash liefhebber. Al ruim 30 jaar bestaat Death Angel. Het begint allemaal begin jaren 80 als er 5 neven in San Francisco besluiten een band op te richten die zoals later blijkt 1 van de invloedrijkste bands van het genre wordt.

Het balletje voor Death Angel begint pas echt te rollen in 1986. Metallica bassist Cliff Burton raakt tijdens een optreden dusdanig onder de indruk dat dit resulteert in een door Kirk Hammett geproduceerde demo genaamd ‘Kill As One’. Op basis van deze demo kan Death Angel een contract tekenen bij Enigma Records. Op dit label brengen ze in 1987 hun debuutalbum ‘The Ultra-Violence’ uit een jaar later gevolgd door ‘Frolic Trough The Park’. Zelfs MTV pikt Death Angel op en hun in 1990 uitgebrachte clip van het nummer ‘Bored’ krijgt veel airplay.

In datzelfde jaar raakt drummer Andy Galeon ernstig gewond bij een tragisch ongeluk met de tourbus. Zanger Mark Osegueda verlaat in 1990 Death Angel. In 1991 keert Galeon terug en gaan ze door onder de naam The Organization met Rob Cavestany als zanger. The Organization houdt het na 2 uitstekende albums voor gezien en gaat in 1995 uit elkaar. Eind jaren 90 spelen Galeon, Cavestany en Osegueda nog samen in de band Swarm maar deze band is geen lang leven beschoren.

In 2001 komt Death Angel weer bij elkaar ter gelegenheid van een benefietconcert voor de aan kanker lijdende zanger van Testament, Chuck Billy. Na een aantal verdere succesvolle optredens op onder andere Dynamo Open Air en in de Effenaar besluit Death Angel de draad weer op te pakken. In 2004 komen ze keihard terug met het comeback album ‘The Art Of Dying’.

Death Angel bestaat momenteel uit leden van het eerste uur Mark Osegueda en Rob Cavestany. Verder Ted Aguilar die sinds 2001 bij Death Angel zit en Will Carroll en Damien Sisson, beiden sinds 2009 in de band. Het artwork is verzorgd door Brent Elliott White. Verantwoordelijk voor het uitstekende geluid is producer Jason Suecof met wie ze voor de 4e keer op rij samenwerken. De puntjes op de i worden gezet door Ted Jensen die het album gemasterd heeft.

Het album opent met het titelnummer en laat meteen horen waar Death Angel garant voor staat. Klassieke jaren 80 Bay Area Thrash verpakt in een hedendaags jasje. Het beste  zit in het midden van het album, namelijk ‘Aggressor’ het meest afwisselende nummer van het album en de semi ballad ‘Immortal  Behated’. Ook ‘I Came For Blood’ wijkt enigszins af van wat we van Death Angel gewend zijn. Het is een recht toe rechtaan stamper die door het smerige riffwerk naar Punkrock neigt.

Verder nog een vermelding voor ‘The Pack’ dat een ode is aan hun fans (hun fanclub is ook genaamd The Pack) en aan Metalfans in het algemeen. Met hun 9e album consolideert Death Angel haar status als 1 van de boegbeelden van het genre. Death Angel blijft trouw aan haar eigen sound en blijft zich tegelijkertijd ontwikkelen. (95/100) (Nuclear Blast Records)

Track List:

1 Humanicide (5:42)
2 Divine Defector (3:24)
3 Aggressor (5:11)
4 I Came For Blood (3:11)
5 Immortal Behated (6:08)
6 Alive And Screaming (3:35)
7 The Pack (3:32)
8 Ghost Of Me (4:33)
9 Revelation Song (5:33)
10 Of Rats And Men (4:08)

Line Up:

Mark Osegueda – Vocals
Rob Cavestany – Guitars
Ted Aguilar – Guitars
Damien Sisson – Bass
Will Carroll – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ