Three Days Grace geeft alles op de laatste dag van hun tour

Facebookrssmail

Op maandagavond 24 juni stond Three Days Grace in 013 in Tilburg. De band had de Australische band Redhook meegenomen als support. Een keuze die wellicht niet goed aansloeg.

Redhook

De taak voor het nog verder opwarmen van het publiek op de al hete maandagavond is voor Redhook wellicht te veel gevraagd. De band wordt geleid door frontvrouw Emmy die met veel energie over het podium vliegt, en qua vocals soms ontzettend veel op Hayley Williams van Paramore lijkt. De band is moeilijk in hokjes te plaatsen qua genre, en ze omschrijven zichzelf als “Screaming rap rock electro pop mutants”.

Emmy steelt zeker de show van de hele band, terwijl de overige muzikanten staan ook zeker niet stil en doen goed hun best om het publiek los te maken. Echter lijkt het publiek helaas hun energie te besparen voor het hoofdprogramma, want behalve wat knikkende hoofdjes is er nog niet heel veel activiteit in de zaal. Tijdens een cover van Rage Against The Machine zien we iets meer activiteit, maar helaas lijkt de catchy show van de female fronted band niet super goed aan te slaan op de bezoekers in de 013.

Three Days Grace

Aan de hoeveelheid Three Days Grace shirts in de 013 te zien hebben er veel fans het warme weer getrotseerd om de laatste show van de Europese tour te zien. En dat het de laatste show van de tour is valt overigens totaal niet op te maken aan de band. De energie van de band is goed, en vanaf het eerste nummer neemt het publiek deze energie over. Een minpuntje wat snel opvalt is dat de vocals van zanger Matt Walst af en toe wat “off” klinken, maar gelukkig maakt dit niet uit want de zanglijnen worden zonder problemen luidkeels door het publiek over genomen.

Wat wel opvalt is dat er veel tijd voor grapjes en plezier op het podium is. Er is veel gedol op het podium, zoals bandleden die elkaar zitten te stengen tijdens het klaarmaken voor het volgende nummer, een “mom spaghetti” er tussen gooit of de band die ter plekke een liefdes nummer improviseert om het publiek in de tuin te leiden.

Naast het dollen is er ook tijd voor drie akoestische nummers zoals ‘Fallen Angel’, ‘Love me or Leave me’ of ‘Infra-red’ die, volgens de band nog nooit eerder zijn gespeeld in een dergelijke live setting. Deze intermezzo haalt de vaart wel een beetje uit het concert, maar gelukkig pakt de band richting het einde weer snel op met de klassieker ‘I Hate Everything About You’ waarbij iedereen luidkeels mee zingt. Vlak voor het laatste nummer staat het publiek al te schreeuwen om een ‘Riot’, en dat is precies wat ze krijgen. Three Days Grace stelt niet teleur op het einde bij hun laatste show van de tour.

Foto’s (c) Lenny van Dijk

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ